Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ziua 310 de război în Ucraina | Atac rusesc cu drone asupra Kievului în toiul nopții

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 30 decembrie 2022 Etichete: , , , ,

Locuitorii capitalei ucrainene Kiev au fost îndemnați să se îndrepte spre adăposturile antiaeriene în primele ore ale dimineții de vineri, 30 decembrie, la o zi după ce Federația Rusă a efectuat cel mai mare asalt aerian de la începutul războiului din februarie, relatează Reuters.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 310 a războiului din Ucraina: 

20:48 – Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spune că Vladimir Putin nu a renunţat la planurile sale de a controla Ucraina şi a avertizat că toată lumea trebuie „să se pregătească pentru o perioadă lungă” de război, relatează The Guardian.

DETALII AICI

19:21 – Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a promulgat vineri, 30 decembrie, legea privind minoritățile naționale, relatează agenția Interfax. Actul normativ este criticat dur Ministerul Afacerilor Externe pentru că limitează accesul la educație al comunității române din țara vecină.

DETALII AICI

18:42 – Aleksandr Volfovici, secretarul Consiliului de Securitate din Belarus, a acuzat vineri Ucraina că încearcă să „provoace un conflict regional”, susţinând că este „puţin probabil” ca racheta de apărare aeriană ucraineană doborâtă joi să fi intrat accidental în spaţiul aerian al Belarusului, relatează The Guardian.

17:22 – China şi Rusia ar trebui să-şi „consolideze coordonarea strategică” şi să „injecteze mai multă stabilitate în lume”, a declarat vineri preşedintele chinez, Xi Jinping, într-o discuţie prin videoconferinţă cu preşedintele rus Vladimir Putin, relatează agenţia oficială de presă a Chinei, Xinhua.

14:11 – Pierderile suferite de armata Federației Ruse de la începutul invaziei din țara vecină, potrivit părții ucrainene:

13:34 – Președintele rus Vladimir Putin a declarat că se aștepta ca președintele chinez, Xi Jinping, să facă o vizită oficială în Federația Rusă în primăvara anului 2023, relatează Reuters.

11:49 – Prețul gazelor europene a scăzut la un nivel văzut ultima dată înainte ca Rusia să-și lanseze invazia Ucrainei în februarie, după ce vremea mai caldă pe continent a atenuat îngrijorările legate de penurie, notează The Guardian.

09:00Cinci drone Shahed au fost înregistrate în Kiev în toiul nopții. Toate au fost distruse de apărarea aeriană ucraineană, dar munițiile de la una dintre drone au lovit o clădire administrativă din Holosiiv, conform administrației militare a Capitalei.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursa foto: Politia Ucrainei

Comentarii