Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Ziua 136 a războiului din Ucraina | Autoritățile ucrainene le cer civililor din zonele ocupate să se evacueze / SUA va trimite alte patru sisteme HIMARS

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 9 iulie 2022

Vicepremierul Ucrainei, Irina Vereșciuk, i-a rugat pe civilii aflați încă în Herson și Zaporojie, regiuni ocupate de Federația Rusă, să încerce să se evacueze „prin orice mijloace” deoarece Armata ucraineană va începe recucerirea acestor zone, potrivit presei ucrainene. SUA va acorda Ucrainei un nou ajutor militar, în valoare de 400 milioane de dolari, cuprinde patru sisteme de lansatoare de rachete multiple HIMARS şi muniţii.

Main News a transmis  LIVE cele mai importante informații din ziua 136 a războiului din Ucraina:

20:00 – Un consilier districtual din Moscova a fost condamnat vineri la şapte ani de închisoare pentru că a criticat invadarea Ucrainei de către Rusia, în ceea ce un avocat a declarat că este primul caz în care cineva a ajuns la închisoare în baza unei noi legi privind „informaţiile false”, relatează Reuters.

DETALII AICI

19:48 – Situaţia umanitară în oraşul Severodoneţk din estul Ucrainei va fi „catastrofală” în viitorul apropiat, potrivit lui Oleksandr Striuk, şeful administraţiei militare a oraşului, relatează CNN.

19:41 – Armata ucraineană a anunțat distrugerea unui tanc rusesc și a unui camion cu muniție în regiunea Harkiv, notează Ukrinform.

18:58 – Volodimir Zelenski l-a demis Andrii Melnik din funcția de ambasador al Ucrainei în Germania, relatează UNIAN.

18:04 – Două locuințe au fost distruse iar punctul de lucru al unei firme a fost avariat în atacul efectuat în Mikolaiv, notează UNIAN.

17:58 – Primii militari ucraineni sosiți în Marea Britanie, ca parte a unui program de pregătire, au început instrucția. Ei au fost vizitați de secretarul apărării, Ben Wallace, notează The Guardian. Până la 10.000 de soldați ucraineni urmează să participe.

15:02 – Șase rachete S-300 trase de Armata rusă au lovit orașul Mikolaiv, anunță Vitalii Kim, șeful administrației militare regionale, notează Ukrinform. Nu au fost înregistrate victime.

13:51 – Poliţia de Frontieră anunţă că 22.298 de cetăţeni ucraineni au intrat vineri în România, în creştere cu 104 % faţă de ziua precedentă. Numărul ucrainenilor care au intrat în ţară din data de 10 februarie a trecut de 1,5 milioane

12:32 – Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a cerut Chinei să condamne „agresiunea” rusă în Ucraina, după o întâlnire în Bali cu omologul său chinez Wang Yi.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simionescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com