Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ziua 308 a războiului din Ucraina | Aproape 7.000 de civili, uciși de la declanșarea invaziei

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 28 decembrie 2022 Etichete: , , ,

În total, de la declanșarea războiului de către Federația Rusă, 6.884 de civili au fost ucişi în Ucraina, în explozii sau bombardamente, potrivit datelor centralizate de Înaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR).

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 308 a războiului din Ucraina: 

18:20 – Ministrul francez al apărării, Sébastien Lecornu, a ajuns la Kiev.

18:16 – Ucraina a reușit deja să elibereze peste 1.800 localități, a precizat Volodimir Zelenski, potrivit Ukrinform.

16:10 – Kremlinul a respins miercuri planul de pace în 10 puncte al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, afirmând că propunerile de încheiere a conflictului din Ucraina trebuie să ţină cont de „realităţile de astăzi”, când patru regiuni ucrainene s-au alăturat Rusiei, relatează Reuters.

15:52 – Un pont de la o agenţie occidentală de informaţii a ajutat Germania să identifice un angajat al serviciului său de informaţii externe (BND) care a fost arestat sub suspiciunea de transmitere de secrete de stat către Rusia, dezvăluie miercuri revista Der Spiegel, relatează Reuters.

12:38 – Ucrainenii se tem de o operaţiune comună ruso-belarusă, în săptămânile următoare, în nordul Ucrainei, după ce Vladimir Putin a anunţat, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său belarus, Aleksandr Lukaşenka, un acord în vederea unei consolidări a cooperării „în toate domeniile” în sectorul apărării, relatează BFMTV.

„Discutăm despre asta zilnic. În fiecare zi ne este frică că vor veni aici încă o dată. Dacă se întâmplă asta, ne vom întoarce în pivniţe, să ne ascundem. Ce să facem altceva?”, declară o locuitorare din Ivankiv (nord), Sonia.

Apărarea ucraineană este nevoită să se organizeze.

„Am amenajat puncte de supraveghere de fiecare parte a acestui deal, pentru a-l controla complet”, a declarat un locotentent ucrainean pentru postul francez de televiziune.

12:10 – Rubla rusească a scăzut marţi cu aproximativ 3% faţă de dolar, nereuşind să consolideze o revenire după declinul de săptămâna trecută, deoarece piaţa se împacă cu perspectiva unor venituri mai mici din exporturi ca urmare a restricţiilor aplicate petrolului rusesc, transmite Reuters.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursa foto: Președinția Ucrainei

Comentarii