Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Ziua 144 a războiului din Ucraina / Rusia se pregătește să intre în următoarea etapă a ofensivei

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 17 iulie 2022

Duminică, 17 iulie, marchează ziua cu numărul 144 a războiului din Ucraina. Federația Rusă se pregătește să intre în următoarea etapă a ofensivei sale în țara vecină, susțin atât oficialii ucraineni, cât și think thank-ul american Institute for the Study of War (ISW).

Totodată, armata rusă își consolidează pozițiile defensive în zonele pe care le-a ocupat din sudul Ucrainei, conform Ministerului britanic al Apărării. 

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din a 144-a zi a războiului din Ucraina:

18:5250.000 de soldați ruși au fost fie uciși, fie răniți, în războiul din Ucraina, susține amiraul Sir Tony Radakin, şeful personalului de apărare al Regatului Unit, relatează The Kyiv Independent

17:24 – Federația Rusă a pierdut mai mult de 30% din capacitatea forţelor terestre, respectiv 50.000 de soldaţi, care fie au murit, fie au fost răniţi în timpul luptei, a declarat amiralul Sir Tony Radakin, şeful personalului de apărare al Regatului Unit, la emisiunea BBC One Sunday Morning, notează News.ro.

17:19Ministerul rus al apărării a declarat că aeronavele rusești au doborât un elicopter MI-17 ucrainean în apropierea orașului Sloviansk din est și o aeronavă SU-25 în regiunea Harkov.

Totodată, armata rusă a mai declarat că rachetele sale aeriene cu rază lungă de acțiune au distrus un depozit într-o zonă industrială din Odesa, în sudul Ucrainei, care depozita rachete antinavă Harpoon livrate Ucrainei de țările NATO, conform Reuters

16:02 – Un incendiu provocat de bombardamentele armatei Federației Ruse la Dnipro a fost stins după două zile, relatează The Kyiv Independent.

Potrivit guvernatorului regiunii Dnipropetrovsk, Valentyn Reznichenko, timp de 38 de ore, 90 de pompieri au stins incendiul izbucnit la o întreprindere industrială din Dnipro, după ce o rachetă rusă a lovit-o pe 15 iulie.

În atac au murit trei persoane și alte 16 au fost rănite. O persoană este dată dispărută.

13:58Biroul de Investigații de Stat din Ucraina a declarat că a reținut un oficial superior al Serviciului de Securitate (SBU) pentru că a scurs informații clasificate către serviciile speciale ruse.

Deși Biroul nu a precizat numele oficialului, mass-media l-au identificat drept Oleh Kulinich, fostul șef adjunct al SBU din Crimeea.

Președintele Volodymyr Zelensky l-a numit pe Kulinich în octombrie 2020 și l-a concediat pe 2 martie.

13:40 – Ministerul Energiei din Ucraina a informat că energia electrică a fost restabilită la peste 17.000 de consumatori din regiunea Donețk și Zaporizhzhia, potrivit The Kyiv Independent.

Totuși, aproximativ 600.000 de ucraineni rămân în beznă, din cauza ostilităților ruse. 

12:11 – Un avion cargo, despre care mass-media au susţinut că transporta arme şi/sau muniţie pentru Ucraina, s-a prăbuşit în Grecia.

DETALII AICI.

11:55 – Pierderile suferite de armata Federației Ruse de la începerea războiului din țara vecină, potrivit părții ucrainene:

11:49 – 12.383 cetăţeni ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore, în creștere cu 0,5% faţă de ziua precedentă, a transmis Poliția de Frontieră.

Potrivit celor mai recente date ale ONU, de la izbucnirea conflictului din Ucraina, în țara noastră au intrat peste 800.000 de cetățeni ucraineni.

Numărul total al oamenilor care au părăsit țara vecină din cauza războiului cu Federația Rusă a ajuns la 9 milioane.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Foto: Inquam Photos / Virgil Simionescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com