Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


10 luni de război în Ucraina | Atac aerian asupra orașului Herson, în Ajunul Crăciunului. Cel puțin 8 persoane ucise și zeci de răniți

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 24 decembrie 2022 Etichete: , , , ,

Sâmbătă, 24 decembrie, se împlinesc 304 de zile și exact 10 luni de când Vladimir Putin a ordonat invazia Ucrainei. Războiul, în schimb, nu ține cont de sărbători, iar atacurile ruse au continuat pe parcursul zilei trecute și pe parcursul nopții. Volodîmîr Zelenski a transmis, în schimb, că trupele ucrainene se pregătesc pentru noul an și a subliniat încă o dată că luptă pentru eliberarea teritoriilor, siguranța cetățenilor și restaurarea Ucrainei.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 304 a războiului din Ucraina:

17:32 – Presa franceză arată că ministrul Apărării, Sebastien Lecornu, va avea o vizită în Ucraina pe 28 decembrie, pentru a reafirma susținerea față de țara afectată de invazia rusă și în semn de respect față de victimele războiului.

15:55 – Pierderile suferite de Armata Federației Ruse în Ucraina, potrivit datelor furnizate de militarii ucraineni:

14:07 – Ucraina se confruntă și pe parcursul zilei de sâmbătă cu un deficit de alimentare cu energie electrică, a transmis operatorul ucrainean Ukrenergo. Cele mai dificile situații sunt în regiunea Kiev, în Est și Sud.

14:01 – Numărul victimelor atacului aerian de sâmbătă din Herson a crescut la 8 persoane decedate și alte 58 rănite, dintre care 18 se află în stare gravă, notează Ukrinform.

12:55 – Cel puțin cinci persoane au fost ucise și alte 35 rănite în urma unui atac aerian lansat de Federația Rusă în centrul orașului Herson.

Președintele Volodîmîr Zelenski a condamnat atacul și susține că trupele ruse „ucid doar de dragul intimidării și al plăcerii”.

11:10 -2 civili au fost uciși și alți 5 răniți în ultimele 24 de ore în regiunea Donetsk, a transmis guvernatorul Pavlo Kyrylenko. Trei dintre victime provin din orașele Lîman, Bahmut și Yelyzavetivka.

11:05 – Regiunea Zaporojie a fost ținta unui nou atac cu rachete lansat de Federația Rusă în noaptea dinspre 23 spre 24 decembrie, potrivit Kyiv Independent. A fost lovită o instituție de învățământ și mai multe case din zonă.

10:50– Wall Street Journal, în urma unui interviu cu oficiali ruși, a transmis că Putin se bazează pe informații alese cu grijă de reprezentanții Kremlinului, care arată, mai degrabă „succesele” armatei ruse în Ucraina, decât elementele negative.

10:45 – O explozie a fost raportată în seara zilei de 23 decembrie în Crimeea, în zona unui depozit de petrol, relatează Kyiv Independent.

10:40 – „Ne pregătim pentru următoarele luni și, în general, pentru noul an. Scopurile noastre au rămas neschimbate: eliberarea teritoriilor noastre, siguranța cetățenilor, restaurarea țării după atacurile Rusiei”, a transmis Volodîmîr Zelenski în mesajul acordat în noaptea de 23 decembrie.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursă foto: Marienko Andrii / UNIAN

Comentarii