Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Ziua 129 de război / Explozii puternice în orașul Mykolaiv. Zelenski acuză Rusia de „teroare deliberată”

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 2 iulie 2022

Mai multe explozii puternice au putut fi auzite sâmbătă dimineața, 2 iulie, în orașul Nikolaev. Forțele rusești continuă să obțină „progrese minore” în orașul strategic Lysychansk din estul Ucrainei, iar loviturile aeriene și de artilerie continuă în acest district, potrivit serviciilor secrete britanice.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acuzat Rusia de „teroare conștientă și deliberată”, după o nouă serie de atacuri cu rachete rusești îndreptate împotriva civililor, potrivit Kievului.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 129 a războiului din Ucraina: 

21:00 – Președintele Belarusului a afirmat, fără a furniza însă dovezi, că Ucraina a încercat să atace instalații militare de pe teritoriul belarus la începutul acestei săptămâni.

19:37 – Comisia Europeană este gata să permită Moscovei un tranzit limitat în regiunea Kaliningrad, relatează publicația germană Der Spiegel.

18:04 – Armata ucraineană a respins afirmațiile potrivit cărora separatiștii susținuți de Rusia și forțele rusești au înconjurat orașul cheie din estul țării, Lysychansk.

17:02 – Echipele de salvare au recuperat până la 29 de cadavre dintre dărâmături, în urma atacului cu rachete rusești asupra centrului comercial din orașul ucrainean Kremenciuk, a anunțat serviciul public de urgență din Ucraina.

16:11 – Separatiștii susținuți de Rusia au declarat că au încercuit „complet” orașul-cheie Lysychansk din estul Ucrainei, potrivit presei de stat ruse.

15:06 – Forțele rusești continuă să bombardeze regiunea Mykolaiv. Cel puțin 14 persoane au fos rănite în cursul zilei de azi.

13:38 – Consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak a respins temerile că țările occidentale se confruntă cu „oboseala Ucrainei”. Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a avertizat împotriva a ceea ce a numit „oboseala Ucrainei” care se instalează în întreaga lume după ce a vizitat Kievul.

12:20 – Ucraina a cerut confiscarea unei nave care transporta cereale dintr-o parte a ţării ocupată de armata rusă. Vestea plecării navei din Berdyansk a fost anunţată pe aplicaţia de socializare Telegram de Evhen Balytskyi, care a fost numit recent de Rusia în funcţia de guvernator al zonelor ocupate din Zaporizhzhia. Nava se află în prezent în largul coastelor turceşti, transmite BBC.

12:09 – Pierderile suferite de armata rușilor, potrivit forțelor ucrainene:

12:00 – Forțele rusești continuă să obțină „progrese minore” în orașul strategic Lysychansk din estul Ucrainei, iar loviturile aeriene și de artilerie continuă în acest district, potrivit serviciilor secrete britanice.

11:12 – Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acuzat Rusia de „teroare conștientă și deliberată”, după o nouă serie de atacuri cu rachete rusești îndreptate împotriva civililor, potrivit Kievului.

11:00 – Încă doi britanici au fost reținuți de ruși în estul Ucrainei, fiind acuzați că au luptat ca mercenari, a anunțat presa de stat rusă, indicând că aceștia ar putea fi condamnați la pedeapsa cu moartea, într-o încercare probabilă de a face presiuni asupra țărilor occidentale pentru a încheia un acord pentru eliberarea lor.

10:38 – Lideri din zeci de țări și organizații internaționale se vor reuni luni și marți în orașul elvețian Lugano pentru a discuta despre reconstrucția Ucrainei, sperând să elaboreze un „plan Marshall” pentru reconstrucția țării, chiar dacă războiul cu Rusia continuă să facă ravagii.

10:21 – Norvegia a promis o sumă suplimentară de 1 miliard de euro pentru a sprijini Ucraina pentru restul anilor 2022 şi 2023, a declarat premierul norvegian Jonas Gahr Store.

10:00 – Explozii puternice au zguduit orașul Mykolaiv din sudul Ucrainei sâmbătă dimineața devreme, a declarat primarul Oleksandr Senkevich, în timp ce locuitorii au fost îndemnați să rămână în adăposturi. Sirenele de raid aerian au sunat în toată regiunea Mykolaiv, care se învecinează cu portul exportator vital Odesa, înainte de explozii.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Foto: Kyiv Independent / Twitter

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com