Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


71 de zile de război / Noi coridoare de evacuare a civililor din uzina Azovstal ar urma să fie deschise joi

By Redactia , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 5 mai 2022

Joi, 5 mai, s-au împlinit 71 de zile de război în Ucraina. Situația de la uzina siderurgică Azovstal din orașul asediat Mariupol este încă incertă. Lupte grele între forțele rusești și ultimii apărători ucraineni din Mariupol se desfășoară în zonă, potrivit CNN.

În ciuda eforturilor de evacuare a civililor, sute de persoane au rămas încă în uzină, inclusiv aproximativ 30 de copii, a declarat primarul orașului. La sfârșitul săptămânii trecute, peste 100 de civili au fost evacuați de la uzina siderurgică Azovstal și au ajuns în siguranță în Zaporojie. De asemenea, ieri, alte 344 de persoane au fost evacuate din Mariupol și din zonele învecinate către Zaporojie, potrivit președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Miercuri, ministrul ucrainean de externe a declarat că uzina încă „rezistă” în ciuda atacurilor neîncetate ale forțelor rusești. Ministerul rus al Apărării a declarat că se așteaptă să se deschidă coridoare de evacuare a civililor din uzina siderurgică Azovstal de lângă Mariupol începând de joi.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com