Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


65 de zile de război în Ucraina / OSCE și-a încheiat misiunea de monitorizare. Un mort și 10 răniți în atacul cu rachete din Kiev

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 29 aprilie 2022

Numărul persoanelor rănite în urma atacului cu rachete de noaptea trecută din Kiev a ajuns la 10, iar două etaje ale unei clădiri de 25 de etaje au fost distruse, relatează Kyiv Independent.  Șeful Agenției Internaționale pentru Energia Atomică, Rafael Grossi, a avertizat că atacurile Federației Ruse din zonele centralelor nucleare ar putea duce la un accident nuclear de proporții. Vera Girici, jurnalistă a Radio Europa Liberă (Svoboda) din Ucraina, a murit în urma atacului de joi seară din Kiev, ce a lovit și casa în care locuia, notează The Guardian.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

9:30 – Forțele ruse au atacat regiunea Dnipropetrovsk cu un lansator de rachete, lovind localitățile Velyka Kostromka și Marianske, potrivit guvernatorului Valentyn Reznichenko.

9:25 – Șeful Agenției Internaționale pentru Energia Atomică, Rafael Grossi, a avertizat că atacurile Federației Ruse din zonele centralelor nucleare ar putea duce la un accident nuclear de proporții, potrivit unui comunicat de presă.

9:20 – Uniunea Europeană susține că plata gazului în ruble încalcă sancțiunile aplicate Federației Ruse, notează Kyiv Independent.

9:15 – OSCE și-a închis misiunea de monitorizare din Ucraina, din cauza acțiunilor Federației Ruse.

9:10 – Mai multe țări, printre care SUA, Germania, Franța, Canada, Israel și Bulgaria, le-au cerut cetățenilor să părăsească Republica Moldova, din cauza „deteriorării situației de securitate” din Transnistria.

9:00 – Imagini în urma atacului cu rachete din Kiev, soldat cu 10 răniți:


Sursă foto: Sinitsa Aleksandr / UNIAN

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com