Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Ziua 32 a războiului din Ucraina | O nouă rundă de negocieri va avea loc în Turcia

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 27 martie 2022

A fost a 32-a zi de război în Ucraina. Forțele Armate și-au reluat contraofensiva spre nodul orașului Mariupol și la est de Harkiv, reușind să elibereze mai multe localități. De cealaltă parte, Armata Rusă a efectuat atacuri asupra orașul Liov, situat în vestul Ucrainei, în urma cărora cel puțin cinci oameni au fost răniți. Leonid Pasechnik, liderul autoproclamatei „Republici Populare Luhansk”, a anuțat organizarea unui așa-numit referendum pentru „aderarea” la Federația Rusă, notează agenția Reuters, iar o nouă rundă este programată să aibă loc în Turcia, în perioada 28-30 martie.

Main News a transmis LIVE cele mai importante momente din a 32-a zi de război în Ucraina:

18:28 – O nouă rundă de negocieri între Ucraina și Federația Rusă va avea loc în Turcia, în perioada 28-30 martie, a anunțat David Arakhamia, membru al delegației ucrainene.

16:43 – Leonid Pasechnik, liderul autoproclamatei „Republici Populare Luhansk”, a anuțat organizarea unui așa-numit referendum pentru „aderarea” la Federația Rusă, notează agenția Reuters.

16:19 – Washingtonul nu caută să schimbe regimul de la Moscova, dă asigurări duminică secretarul de Stat american Antony Blinken, care consideră că această problemă este ”de resortul ruşilor”, încercând astfel să clarifice declaraţii făcute sâmbătă, în Polonia, de către preşedintele american Joe Biden, relatează AFP.

15:40 – Oleg Sinegubov, președintele Administrației Militare Regionale Harkiv, a anunțat că forțele Armate ale Ucrainei au doborât un avion Suhoi S-34 rusesc, în apropierea orașului Izium.

14:40 –  Kirill Budanov, șeful spionajului militar ucrainean, susține că Federația Rusă încearcă să împartă Ucraina în două pentru a crea o regiune controlată de Moscova, după ce nu a reușit să preia întreaga țară, potrivit agenției UNIAN.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com