Friday, April 26, 2024
Jurnalism corect


Ziua 137 a războiului din Ucraina | Cel puțin 15 civili, într-un bombardament al Armatei ruse efectuat în regiunea Donețk

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 10 iulie 2022

Cel puțin 15 civili și-au pierdut viața iar alte câteva zeci au fost răniți, printre care și un copil în vârstă de 9 ani, au fost prinși sub sub dărâmăturile unui bloc din orașul Ceasiv Iar, regiunea Donețk, bombardat duminică de Armata rusă, notează agenția ucraineană de știri UNIAN. 

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 137 a războiului din Ucraina:

20:21 – Canada va returna Germaniei o turbină reparată care este necesară pentru gazoductul Nord Stream 1, care ar putea contribui la asigurarea fluxurilor continue de energie până când Europa va pune capăt dependenţei de gazul rusesc, a declarat ministrul canadian al resurselor naturale, citat de Reuters.

17:50 – Potrivit reprezentantului special pentru violența sexuală în conflicte, Pramila Patten, au fost deja înregistrate 124 de cazuri de violență sexuală în timpul războiului

16:39 – Site-ul ziarului german Die Welt a fost blocat în Federația Rusă, fiind adăugat la lista tot mai mare de site-uri interzise de autoritatea de reglementare a telecomunicaţiilor Roskomnadzor, relatează Reuters.

14:28 – Războiul ruso-ucrainean nu se va încheia repede, a prognozat ministrul ungar al Afacerilor Exterrne, Péter Szijjártó, într-un interviu pentru „Magyar Nemzet”, citat de MTI.

DETALII AICI

13:10 – Forţele ruse au făcut mici progrese teritoriale în jurul oraşului Popasna, a anunţat, duminică, Ministerul britanic al Apărării.

Conform sursei citate, armata rusă continuă să lovească zona Sloviansk a Donbasului din jurul Izium, la nord şi lângă Lîsîceansk, la est.

Drumul E40 – care leagă Doneţk şi Harkov – este probabil să fie un obiectiv important pentru forţele ruse pe măsură ce avansează prin regiunea Doneţk, mai notează Ministerul Britanic.

13:03 – Guvernatorul regiunii Luhansk, Serghei Gaidai, a declarat că Armata rusă nu se află într-o pauză operațională, așa cum s-a vehiculat în ultimele zile.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

 

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simionescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *