Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Ziua 214 de război în Ucraina / Bombardamentele continuă în Estul țării. ISW denunță problemele structurale ale Armatei ruse

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 25 septembrie 2022 Etichete: , , , , ,

Zaporojie, Sumî, Odessa, Donetsk și Harkiv sunt o parte dintre regiunile constant atacate de Armata Federației Ruse în ultimele 24 de ore. Volodîmîr Zelenski le-a cerut încă o dată soldaților ruși să se predea și le-a promis că vor avea parte de un tratament civilizat și nu vor fi trimiși înapoi în Rusia. Institute for the Study of War a comentat decizia Ministerului rus al Apărării de a-l înlocui pe generalul Dmitry Bulgakov din funcția de însărcinat cu logistica armatei ruse și arată că Putin „continuă să se adreseze problemelor sistemice din lanțul de comandă al Armatei înlocuind subalterni”. Este cea de-a 214-a zi a războiului din Ucraina. 

În cazul așa-ziselor referendumuri de anexare a unor regiuni ucrainene (Donetsk, Lugansk, Zaporojie, Herson) la Federația Rusă, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susține că, în cazul anexării, vor beneficia de „întreaga protecție” din partea Moscovei.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 214 a războiului din Ucraina: 

19:16 – Vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk susține că Federația Rusă are în captivitate 2.500 de prizonieri de război ucraineni, printre care s-ar afla și civili, notează Kyiv Independent.

18:09 – Autorităţile ruse primit să repare ”erori” comise în cadrul mobilizării decretate de către preşedintele rus Vladimir Putin în războiul rus din Ucraina, în urma convocării unor persoane scutite – care au depăşit vârsta, bolnave sau din alte motive -, care a provocat un val de indignare.

DETALII AICI.

17:06 – Potrivit agenției TASS, care a publicat rezultate parțiale ale așa-zisului referendum din Zaporojie, 93% dintre cei 500 de cetățeni care „au votat” s-au declarat în favoarea anexării.

16:39 – Mykhailo Podolyak, consilier al președintelui Zelenski, susține că mobilizarea din Crimeea este un pretext pentru a „curăța populația care nu este loială Rusiei”, după ce mai mulți tătari din Crimeea au fost forțați să intre în armata rusă.

Este vorba de un genocid etnic și o tragedie enormă pentru întreaga țară”, a spus Podolyak.

15:30 – Publicația Meduza susține că Vladimir Putin va închide granițele Rusiei pentru bărbații ce pot fi mobilizați începând cu 28 septembrie, când vor fi finalizate așa-zisele referendumuri din regiunile ucrainene.

14:37 – 8 drone de luptă folosite de Federația Rusă au fost distruse de forțele aeriene ucrainene, notează Kyiv Independent.

14:29 – 7 nave cargo, cu peste 146.000 de tone de grâu, au părăsit portul din Odessa, potrivit datelor transmise de Ministerul ucrainean al Infrastructurii. În total, aproximativ 220 de nave cu  4,8 de milioane de tone de cereale ucraineane au părăsit porturile ucrainene.

13:21 – Doi tineri ucraineni care căutau să se refugieze în România din calea războiului s-au pierdut în Munții Maramureșului, în zona vârfului Polonica, la aproximativ 1.600 de metri altitudine. Poliția de Frontieră a anunțat că cei doi au fost găsiți teferi.

DETALII AICI.

12:25 – Orașul Zaporojie a fost atacat cu rachete de Armata Federației Ruse în dimineața zilei de duminică, potrivit guvernatorului Oleksandr Starukh, citat de Kyiv Independent.

12:18 – 391 de copii au fost uciși în timpul invaziei ruse, iar alți 773 au fost răniți, începând cu luna februarie, potrivit datelor Parchetului General al Ucrainei, citate de Kyiv Independent.

12:15 – Pierderile suferite de Armata Federației Ruse, potrivit datelor furnizate de oficialii ucraineni:

12:10 – Autoritățile ucrainene au raportat mai multe atacuri care au avut loc în ziua precedentă și care s-au soldat cu victime. În Harkiv, 8 civili au fost răniți în urma bombardamentelor. În Donetsk, 2 persoane au fost ucise și alte 8 rănite. Regiunea Sumî a fost atacată de 11 ori.

12:05 – În dimineața zilei de duminică, orașul Odessa a fost din nou ținta unui atac cu drone kamikaze, fiind lovită o clădire administrativă din oraș, potrivit Kyiv Independent. Nu au fost raportate victime.

12:00 – „Mai mult ca sigur că ne vom elibera întreaga țară – din Herson până în Lugansk, din Crimeea, până în Donetsk. Fiecare ucigaș va fi adus în fața justiției, să răspundă pentru ce a făcut împotriva noastră, a ucrainenilor”, le-a transmis Volodîmîr Zelenski cetățenilor ucraineni, în mesajul transmis noaptea trecută.

Președintele Ucrainei le-a mai cerut soldaților ruși să se predea, menționând că vor avea parte de un tratament „civilizat”, și le-a mai promis că le va acorda posibilitatea să nu se întoarcă în Rusia.

11:55 – Institute for the Study of War a comentat decizia Ministerului rus al Apărării de a-l înlocui pe generalul Dmitry Bulgakov din funcția de însărcinat cu logistica armatei ruse și arată că Putin „continuă să se adreseze problemelor sistemice din lanțul de comandă al Armatei înlocuind subalterni”.

Este puțin probabil ca, prin înlocuirea individuală a liderilor militari, să fie reparate problemele structurale ale Armatei Ruse”, arată ISW.

Informații transmise LIVE din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursă foto:Kiev Independent / Twitter

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com