Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Ziua 157 a invaziei ruse în Ucraina / Kievul, ajutat de Occident cu 13 miliarde de dolari. Zeci de civili, victime ale bombardamentelor ruse

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 30 iulie 2022

Bombardamentele ruse lansate în ultimele două zile asupra mai multor regiuni din Ucraina, cum ar fi Mykolaiv, Donetsk sau Harkiv, au distrus zeci de case și au lăsat în urma lor zeci de victime, printre care și 6 civili uciși. Între timp, Armata ucraineană susține că a respins atacurile ruse asupra mai multor orașe din Est. Autoritățile susțin că ajutorul financiar acordat de Occident pe parcursul invaziei a ajuns la 13 miliarde de dolari. Este cea de-a 157-a zi a războiului din Ucraina.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 157 a războiului din Ucraina: 

19:50 – Olena Zelenska a anunţat că în urma Summit-ului Primelor Doamne şi Domnilor s-au strâns aproxiamtiv 200 de milioane de grivne (5,32 milioane de euro) pentru cumpărarea unor vehicule de ambulanţă pentru Ucraina, potrivit News.ro.

19:39 – Un utilaj agricol a explodat după ce a trecut, fără să știe, peste o mină anti-tanc din regiunea Harkiv. Șoferul a ajuns la spital.

Cel puțin trei astfel de incidente au fost raportate în ultima lună, susține Kyiv Independent.

19:09 – Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a avut o convorbire telefonică cu omologul din Ucraina, Dmytro Kuleba.

Blocajul Federației Ruse asupra exporturilor de alimente ucrainene acutizează insecuritatea alimentară globală”, a transmis șeful diplomației de la Washington.

18:50 – ONU va investiga modul în care 50 de prizonieri de război ucraineni au murit, după ce Ucraina și Federația Rusă se acuză reciproc că au distrus în bombardamente o închisoare din regiunea Donetsk, relatează Kyiv Independent.

17:23 – Norvegia va dona Ucrainei 14 vehicule blindate Iveco Lav III, potrivit unui anunț al ministrului norvegian al Apărării, Bjorn Gram, citat de Kyiv Independent.

16:15 – Serviciile secrete ucrainene continuă să lanseze avertismente cu privire la dorința Kremlinului a de organiza referendumuri, pe modelul celui din Crimeea, în regiunile ocupate de ruși, precum Herson și Zaporizhzhia, notează Ukrinform.

14:12 – Mașini ce aparțin civililor și utilaje agricole au fost avariate în ziua precedentă de minele amplasate în regiunea Sumî. Un civil și-a pierdut viața, potrivit Ukrinform.

12:58 – Secretarul de stat american, Antony Blinken, a purtat o discuție telefonică „deschisă” cu șeful diplomației de la Moscova, Serghei Lavrov, în care principalele teme de discuție au fost schimbul de deținuți între Federația Rusă și SUA și invazia declanșată de Vladimir Putin în Ucraina.

Lumea nu va recunoaște teritoriile anexate. Dacă continuă cu acest plan, vom impune sancțiuni suplimentare, ce vor aduce un cost semnificativ pentru Federația Rusă”, l-a avertizat șeful diplomației de la Washington pe omologul de la Kremlin, citat de Reuters.

DETALII AICI.

12:40 – Compania Gazprom, deținută de statul rus, a anunțat sâmbătă, 30 iulie, că a întrerupt complet livrările de gaz către Letonia, motivând că țara baltică ar fi încălcat o serie de condiții impuse de gigantul rus, relatează Reuters și presa de la Riga.

DETALII AICI.

12:20 – Pierderile suferite de Armata Federației Ruse, potrivit datelor furnizate de oficialii ucraineni:

12:15 – O persoană a murit și alte 6 au fost rănite în urma bombardamentelor ruse asupra orașului Mykolaiv de noaptea trecută, notează Kyiv Independent.

12:10 – Forțele ucrainene susțin că au respins atacurile armatei ruse pe mai multe direcții, cum ar fi Sloviansk, Bakhmut, Avdiivka sau Novopavlivka.

12:05 – Peste 50 de locații, cum ar fi locuințe, afaceri, ferme sau școli, au fost distruse pe 29 iulie în Harkiv, în urma bombardamentelor ruse, potrivit poliției din regiune.

Orașul Harkiv a fost ținta atacurilor aeriene ale armatei ruse și pe 30 iulie, potrivit Kyiv Independent.

12:00 – 5 civili au fost uciși și alți 13 răniți în urma atacului asupra regiunii Donetsk, de pe 29 iulie.

11:50 – Ucraina a primit ajutoare financiare de 13 miliarde de euro în timpul invaziei ruse, potrivit datelor furnizate de autorități.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursă foto: Inquam Photos / Virgil Simionescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com