Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Fost ambasador SUA în Ucraina: Importanţa României în regiune şi pentru NATO a crescut după începerea războiului

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 14 iunie 2022

Pe măsură ce războiul din Ucraina continuă, sancțiunile impuse de Occident și pierderile generate în rândul armatei ruse au un impact puternic în Rusia, este de părere un fost ambasador al Statelor Unite ale Americii în Ucraina. Steven Pifer susține că rolul României în regiune și pentru Alianța Nord-Atlantică a crescut odată cu invazia rusă.

Importanţa României în regiune şi pentru NATO a crescut după începerea războiului din Ucraina. Este foarte bine şi important pentru stabilitatea în regiune faptul că NATO are trupe în România”, a declarat fostul ambasador al SUA în Ucraina între anii 1998-2000, pentru Adevărul.

Expert la Brookings Institution, un important think-thank global, Pifer este de părere că scopul Federației Ruse, în acest moment, este de a ocupa toată regiunea Donbas din Estul Ucrainei.

Cel mai plauzibil scenariu pentru următoarele luni este acela al unui război de uzură, război în cadrul căruia părţile vor continua să se lupte, însă fără ca vreuna dintre părţi să dea lovitura decisivă. În orice caz, timpul poate fi de partea ucrainenilor, deoarece impactul sancţiunilor impuse de Vest şi creşterea deceselor în rândul armatei ruse au un impact puternic în Rusia”, a adăugat fostul diplomat.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW