Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ziua 105 de război la graniță / Peste șapte milioane de persoane au fugit din Ucraina, de la începutul invaziei

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 8 iunie 2022

Este a 105-a zi de război în Ucraina. Numărul civililor care au fost uciși în timpul invaziei a trecut de 4.200, potrivit datelor furnizate de ONU, iar președintele Volodymyr Zelenskiy a anunțat că va lansa „Cartea Călăilor”, bază de date ce va cuprinde dovezi legate de crimele de război comise de soldații ruși pe parcursul războiului. Ucraina își va limita exporturile de gaze, pentru a putea face față iernii viitoare, potrivit unui anunț lansat de conducerea de la Kiev.

Main News a transmis LIVE cele mai importante evenimente din ziua 105 de război în Ucraina:

21:00 – Guvernatorul din Luhansk, Serhiy Haidai, a declarat că forțele ruse controlează cea mai mare parte a orașului ucrainean strategic Sievierodonetsk și bombardează puternic orașul Lysychansk, provocând pagube majore.

El a spus că nu există nicio șansă ca trupele ucrainene din regiunea Luhansk să fie încercuite, relatează Reuters. Forțele ruse controlează temporar 90% din regiune, a adăugat Haidai.

19:19 – Peste șapte milioane de persoane au fugit din Ucraina de când trupele rusești au invadat țara, la 24 februarie, potrivit agenției ONU pentru refugiați.

Cifrele publicate astăzi arată că, în total, au fost înregistrate 7.023.559 de treceri de frontieră de la începutul invaziei rusești.

18:59 – Fostul prim-ministru ucrainean Iulia Timoșenko a respins informațiile potrivit cărora președintele rus ar fi „nebun”, însă l-a descris pe Vladimir Putin ca fiind „absolut rațional, rece și crud” în contextul războiului din Ucraina. Totodată, ea a afirmat că acesta este hotărât să intre în istoria Rusiei alături de Stalin și Petru cel Mare.

18:40 – Forțele ucrainene au fost împinse înapoi de un bombardament rusesc în orașul Sievierodonetsk, aflat pe linia frontului din estul țării, și controlează acum doar periferia acestuia, potrivit guvernatorului din Luhansk, Serhiy Haidai.

18:05 – Sancțiunile impuse miliardarului rus Alisher Usmanov și celor două surori ale sale ar putea fi suspendate în urma unei contestații la Curtea Europeană de Justiție de către omul de afaceri descris cândva ca fiind unul dintre „oligarhii favoriți” ai lui Vladimir Putin, liderul de la Kremlin.

Usmanov, precum și surorile sale, Saodat Narzieva și Gulbakhor Ismailova, au depus fiecare recursuri juridice separate în aprilie, în încercarea de a anula sancțiunile care i-au împiedicat să călătorească în UE sau să folosească activele aflate în statele membre, inclusiv un iaht în valoare de 600 de milioane de dolari.

17:46 – Rușii vor organiza un „referendum” în orașul ucrainean Zaporizhzhia cu privire la aderarea la Federația Rusă, potrivit unor surse citate de The Guardian.

17:28 – Cancelarul german Olaf Scholz și președintele ucrainean Volodymyr Zelensky au convenit „să facă tot posibilul” pentru a debloca exporturile de cereale din Ucraina, în contextul creșterii îngrijorărilor legate de criza alimentară mondială.

În timpul unei convorbiri telefonice de miercuri, Scholz l-a informat pe liderul ucrainean cu privire la convorbirile sale cu președintele rus Vladimir Putin și cu președintele francez Emmanuel Macron din 28 mai, potrivit unui comunicat al Cancelariei germane.

„Cancelarul și președintele ucrainean au făcut, de asemenea, un schimb de opinii cu privire la situația militară și umanitară actuală din Ucraina. Ei au convenit că trebuie făcut totul pentru a permite exportul de cereale din Ucraina, în special pe cale maritimă”, potrivit sursei citate.

17:16 – Un fost ofițer de informații britanic a declarat că nu îl vede pe Vladimir Putin încă președinte al Rusiei „peste trei-șase luni”.

Zilele lui Putin vor fi „numărate” odată ce sancțiunile occidentale împotriva Rusiei, în special măsurile energetice, vor începe să intre în vigoare

17:01– Administrația Joe Biden a emis noi restricții de investiții care le interzic americanilor să cumpere acțiuni și obligațiuni rusești.

16:50 – 50 de trupuri ale unor soldați ucraineni uciși de trupele ruse, inclusiv 37 de militari de la Azovstal, din Mariupol, au fost date la schimb cu alte 50 de trupuri ale unor soldați ruși uciși de armata ucraineană, notează Kyiv Independent.

16:43 – Ursula von der Leyen a acuzat că hrana a devenit parte din arsenalul de teroare al Federației Ruse, în contextul invaziei în Ucraina.

Președintele Comisiei Europene a subliniat că doar în acest an, aproximativ 275 de milioane de persoane din întreaga lume vor fi expuse riscului de insecuritate alimentară.

DETALII AICI.

16:38 – „Ucraina și-a exprimat clar poziția cu privire la porturile de la Marea Neagră: Echipamentul militar este necesar pentru a proteja coasta și cerem patrule ale forțelor navale pentru a supraveghea rutele de export de la Marea Neagră”, a spus Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe.

DETALII AICI.

16:22 – Federația Rusă a lansat un atac aerian asupra localității Bakhmut, din regiunea Donetsk, în urma căruia a distrus o școală și a rănit mai mulți civili, a informat Ministerul ucrainean al Internelor.

15:20 – Alte 8 cazuri de crime de război comise de forțele ruse în timpul invaziei în Ucraina au fost trimise în instanță de Parchetul General, a anunțat procurorul Irina Venediktova, citată de Reuters.

Trei sentințe în procesele deschise împotriva soldaților ruși au fost deja pronunțate.

14:54 – Rabinul șef al Moscovei, Pinchas Goldschmidt, ar fi părăsit țara la începutul lunii martie, potrivit unei rude citate de The Guardian. Acesta s-a opus invaziei ruse în Ucraina, refuzând să o susțină public.

Pinchas Goldschmidt s-ar afla în Ungaria.

14:45 – „Ucraina nu va accepta alternative la statutul de stat candidat la UE”, a declarat Dmytro Kuleba, citat de Kyiv Independent.

Acesta le-a spus reporterilor că Ucraina îndeplinește toate criteriile pentru a obține statutul de țară candidată la UE și că există mai mulți sceptici în Europa care ar dori să ofere alternative la acest lucru.

14:15 – Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a vorbit încă o dată despre posibilitatea organizării unei întâlniri Putin-Zelenskiy.

Poziția noastră e foarte bine cunoscută. Orice întâlnire la cel mai înalt nivel trebuie să fie productivă și foarte bine pregătită”, a spus Peskov, citat de The Guardian.

13:52 – Sergei Lavrov, ministrul rus de Externe, a avut miercuri, 8 iunie, o întâlnire cu omologul de la Ankara, Mevlut Cavusoglu, în cadrul căreia cei doi oficiali au dezbătut, printre altele, problema navelor blocate în porturile ucrainene de către marina militară rusă, notează Reuters.

DETALII AICI.

12:43 – Ministrul ucrainean al Sănătății a estimat că aproximativ 15 milioane de cetățeni ucraineni vor avea nevoie de suport psihologic din cauza războiului provocat de Rusia. Între 3 și 4 milioane dintre aceștia vor avea nevoie de tratament medical, a adăugat Viktor Liashko.

12:04 – Peste 1.000 de militari ucraineni care s-au predat de la fabrica Azvostal din Mariupol au fost transportați în Rusia pentru „investigații”, notează TASS.

11:17 – Un tren care ar transporta grâne furate de ocupanții ruși din Melitopol a plecat în ziua precedentă spre Crimeea, fiind vorba despre primul transport de acest tip reclamat de presa ucraineană.

10:37 – Pierderile suferite de Armata Federației Ruse, potrivit datelor furnizate de oficialii ucraineni:

10:07 – Norvegia va dona Ucrainei 22 de obuziere, potrivit unui anunț al Ministerului norvegian al Apărării, citat de Reuters.

9:51 – Luptele continuă în Sievierodonetsk, dar guvernatorul regiunii Lugansk, Serhiy Haidai, susține că niciun ucrainean „nu va capitula”, notează The Guardian.

9:34 – 7.558 de cetățeni ucraineni au intrat în ziua precedentă în România, în timp ce numărul total al refugiaților care au ajuns în țara noastră de la începutul invaziei a ajuns la 1.144.812, potrivit datelor Poliției de Frontieră.

9:30 – „Un soldat rus moare în Ucraina la fiecare 5 minute”, a declarat Serhiy Bratchuk, un purtător de cuvânt al regiunii Odessa, citat de Kyiv Independent.

Armata Ucrainei a atacat forțele ruse din sud de cel puțin 4 ori în ziua precedentă, a adăugat oficialul.

9:25 – Volodymyr Zelenskiy a anunțat că Ucraina va lansa, săptămâna viitoare, Cartea Călăilor, o bază de date ce va conține dovezi ale crimelor de război comise de soldații ruși în timpul invaziei.

Președintele Ucrainei a mai precizat că țara pe care o conduce își va limita exporturile de gaze, pentru a putea face față iernii viitoare și a menține prețurile la un nivel de dinainte de război.

9:20 – ONU a precizat că peste 4.200 de civili și-au pierdut viața în timpul invaziei, iar alți peste 5.100 au fost răniți.

9:15 –  „Atacul asupra Ucrainei a fost o mare greşeală din partea Rusiei şi o încălcare obiectivă a tuturor regulilor dreptului internaţional şi a tot ceea ce ne permite să trăim împreună în pace în Europa”, a declarat Merkel într-un interviu acordat jurnalistului german Alexander Osang, citată de News.ro.

Merkel a mai spus că nu îşi reproşează că „nu a încercat suficient de mult” să împiedice acţiunile Rusiei în anii care au precedat invazia din 24 februarie.

„M-aş fi simţit foarte rău dacă am fi spus: -oh, cu acest om nu trebuie să vorbiţi deloc-”, a spus ea, referindu-se la preşedintele rus Vladimir Putin.

Faptul că Rusia şi Europa sunt vecine a condiţionat anumite relaţii, a spus Merkel. „Nu vă puteţi ignora unul pe celălalt. Acest lucru nu va fi posibil nici în viitor”, a adăugat fostul cancelar.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursă foto: UNIAN

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 86490 more Info to that Topic: mainnews.ro/live-ziua-105-de-razboi-la-granita-7-milioane-ucraineni-fugit-inceput-razboi/ […]

  • Выбирайте качественные пакеты для мусора
    2) Защитите окружающую среду с экологичными мешками для мусора
    3) Уберите от мусора с легкостью с при помощи мешков для мусора
    4) Оптимальный выбор для утилизации мусора – мешки для мусора
    5) Не допускайте загрязнение с помощью мешков для мусора
    6) Организуйте свой дом с с использованием мешков для мусора
    7) Поддержите чистоту с надежными мешками для мусора
    8) Простое решение для утилизации мусора – мешки для мусора
    9) Необходимое приобретение для любого дома – мешки для мусора
    10) Просто сортируйте мусор с помощью различных цветов мешков для мусора
    11) Сэкономьте время и силы с прочными мешками для мусора
    12) Защитите окружающую среду вместе с мешками для мусора
    13) Простое решение для уборки двора – мешки для мусора
    14) Сортируйте мусор в мешках для мусора
    15) Прочность и долговечность – главные критерии при выборе мешков для мусора
    16) Сохраняйте свой двор в чистоте с мешками для мусора
    17) Легко и быстро – утилизируйте мусор с помощью мешков для мусора
    18) Интуитивно понятные мешки для мусора упростят вашу жизнь
    19) Экономьте место с помощью компактных мешков для мусора
    20) Защитите свой дом с качественными мешками для мусора
    купить мешки под мусор https://meshki-dlya-musora-d.ru/.

  • Подбирайте качественные мешки для мусора
    2) Защитите окружающую среду с надежными мешками для мусора
    3) Уберите от мусора с легкостью с помощью мешков для мусора
    4) Оптимальный выбор для утилизации мусора – мешки для мусора
    5) Не допускайте загрязнение с помощью мешков для мусора
    6) Упорядочьте свой дом с с использованием мешков для мусора
    7) Поддержите чистоту с качественными мешками для мусора
    8) Удобный способ для утилизации мусора – мешки для мусора
    9) Продуманное приобретение для любого дома – мешки для мусора
    10) Просто сортируйте мусор с помощью различных цветов мешков для мусора
    11) Экономьте время и силы с прочными мешками для мусора
    12) Поддержите экологию вместе с мешками для мусора
    13) Простое решение для уборки двора – мешки для мусора
    14) Сортируйте мусор в мешках для мусора
    15) Прочность и долговечность – главные критерии при выборе мешков для мусора
    16) Сохраняйте свой двор в чистоте с мешками для мусора
    17) Легко и быстро – утилизируйте мусор с помощью мешков для мусора
    18) Простые и практичные мешки для мусора упростят вашу жизнь
    19) Экономьте место с помощью компактных мешков для мусора
    20) Поддержите чистоту города с качественными мешками для мусора
    мусорные пакеты цена https://meshki-dlya-musora-s.ru/.

  • Выбирайте качественные пакеты для мусора
    2) Защитите окружающую среду с экологичными мешками для мусора
    3) Уберите от мусора с легкостью с помощью мешков для мусора
    4) Идеальное решение для утилизации мусора – мешки для мусора
    5) Не допускайте загрязнение с помощью мешков для мусора
    6) Организуйте свой дом с с использованием мешков для мусора
    7) Уважайте окружающую среду с качественными мешками для мусора
    8) Удобный способ для утилизации мусора – мешки для мусора
    9) Необходимое приобретение для любого дома – мешки для мусора
    10) Легко сортируйте мусор с помощью различных цветов мешков для мусора
    11) Экономьте время и силы с прочными мешками для мусора
    12) Поддержите экологию вместе с мешками для мусора
    13) Простое решение для уборки двора – мешки для мусора
    14) Сортируйте мусор в мешках для мусора
    15) Качество и экологичность – главные критерии при выборе мешков для мусора
    16) Сохраняйте свой двор в чистоте с мешками для мусора
    17) Без усилий и забот – утилизируйте мусор с помощью мешков для мусора
    18) Интуитивно понятные мешки для мусора упростят вашу жизнь
    19) Экономьте место с помощью компактных мешков для мусора
    20) Поддержите чистоту города с качественными мешками для мусора
    где купить большие мешки для мусора http://www.meshki-dlya-musora-j.ru/.

  • Найти – низкие цены на сайте!
    Лента от производителя: качественный товар только у нас!
    Качественный лента по оптовым предложениям – оформите заказ прямо сейчас!
    Купите ленту для упаковки и исключите сложными герметизирующими материалами!
    Лента для упаковки – это доступный материал в любом офисе, доме или на предприятии. Покупайте у нас!
    Приобретайте для упаковки – осталось немного!
    Лента для упаковки – это ваш помощник при переезде или отправке посылок.
    Заказать для упаковки в нашем интернет-магазине легко и удобно!
    Скотч для упаковки от оптового поставщика – выбирайте размер и делайте заказ прямо сейчас!
    Приобрести – большой выбор и специальные предложения на нашем сайте!
    Лента для упаковки широкая – самые лучшие цены в нашем интернет-магазине!
    Лента для упаковки от надежного производителя – заказывайте немедленно!
    Скотч для упаковки надежный помощник на работе или дома – покупайте у нас!
    Оформите заказ на скотч для упаковки по акции – получайте бонусы для постоянных покупателей!
    Лента для упаковки – лучший выбор для быстрого упаковывания посылок и грузов! Заказывайте у нас!
    Покупайте скотч для упаковки в розницу и получайте бонусы на заказы!
    У нас разнообразные виды для упаковки на любой вкус и цвет!
    ленту для упаковки и забудьте о проблемах с герметизацией и креплением упаковки!
    прочный – заказывайте к вам домой или в офис!
    лента скотч https://skotch-kupit-ms.ru/.

  • An impressive share! I have just forwarded this onto a coworker who was doing a little research on this.
    And he actually bought me dinner due to the fact that I stumbled
    upon it for him… lol. So let me reword this…. Thanks for
    the meal!! But yeah, thanx for spending the time to discuss this subject here on your web
    site.

    My web-site: John

  • Wow, marvelous blog structure! How long have you been blogging for?
    you made running a blog glance easy. The whole glance of
    your site is excellent, let alone the content material! You can see similar here
    sklep internetowy

  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/live-ziua-105-de-razboi-la-granita-7-milioane-ucraineni-fugit-inceput-razboi/ […]

  • В нашем мире, где аттестат является началом удачной карьеры в любой сфере, многие ищут максимально простой путь получения качественного образования. Наличие документа об образовании трудно переоценить. Ведь именно диплом открывает дверь перед людьми, стремящимися вступить в профессиональное сообщество или продолжить обучение в высшем учебном заведении.
    Наша компания предлагает быстро получить этот важный документ. Вы сможете заказать аттестат нового или старого образца, и это становится отличным решением для человека, который не смог закончить обучение, утратил документ или хочет исправить плохие оценки. Аттестаты выпускаются с особой тщательностью, вниманием к мельчайшим нюансам, чтобы на выходе получился продукт, полностью соответствующий оригиналу.
    Превосходство подобного решения заключается не только в том, что можно оперативно получить аттестат. Весь процесс организовывается комфортно, с нашей поддержкой. От выбора необходимого образца до консультаций по заполнению персональной информации и доставки в любое место России — все под полным контролем качественных мастеров.
    Для тех, кто ищет быстрый способ получения требуемого документа, наша услуга предлагает отличное решение. Купить аттестат – значит избежать долгого процесса обучения и не теряя времени перейти к личным целям, будь то поступление в университет или старт карьеры.
    https://www.vsediplomu.ru/

  • Привет, дорогой читатель!
    Купите диплом ВУЗа по выгодной цене с доставкой в любой город России без предварительной оплаты и с гарантированной подлинностью!
    На нашем сайте заказать диплом ВУЗа недорого с оплатой после получения и круглосуточной поддержкой – просто и уверенно!
    http://www.dlplomanrussia.com

  • Keto candies have surfaced as a popular treat option for persons following a ketogenic or low-carb diet. These gelatinous goodies are formulated to be reduced in net carbs, rendering them a guilt-free indulgence for those striving to maintain a https://t.me/s/ketogummies condition of ketosis.
    By using organic sweeteners like stevia extract or erythritol sweetener, keto sweets give a pleasing sweet flavor without spiking glucose readings, a common concern with conventional confectionery.

  • Team up with our community of outstanding 2 million elated users who are redemptory measure and getting paid faster with our travelling invoice solutions. Our unstationary invoicing tools, including non-stationary invoice apps, pander to to both iOS and Android users. Whether you demand an invoice app pro iPhone, an Android invoice app, or a encyclopaedic mobile billing software, we’ve got you covered.
    https://www.genio.ac/mobile-invoices

  • В ТЕЧЕНИЕ интернете огромное мера анализаторов веб-сайта, качество вещи тот или другой напрямую зависит через тарифных планов.
    https://be1.ru/ – инвалиду

  • можем сделать всё, чтобы принести груз на сохранности и в недлинные сроки. Автор поможем провести погрузку а также разгрузку, при необходимости завезем ваш груз до двери.
    https://www.gruzogazel.ru/express-dostavka-gruza.html

  • Не упустите возможность правильно зарегистрировать НКО – кликайте для подробностей

    https://registracia-nko.ru/ – минюст подача документов на регистрацию нко

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW