Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Kremlinul, despre decizia SUA de a livra sisteme de rachetă HIMARS Ucrainei: Toarnă intenționat gaz pe foc

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 1 iunie 2022

Federația Rusă, prin vocea purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitry Peskov, susține că Statele Unite ale Americii „toarnă gaz pe foc” prin decizia de a livra Ucrainei sisteme de rachetă tip HIMARS, potrivit unei declarații făcută miercuri, 1 iunie, relatează agenția rusă de presă Interfax.

Considerăm că Statele Unite toarnă intenționat gaz pe foc. SUA aderă la ideea de a lupta cu Federația Rusă până la ultimul ucrainean”, a declarat Dmitry Peskov.

Totodată, Kremlinul s-a arătat neîncrezător în promisiunile președintelui Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy, de a nu folosi sistemele de rachetă livrate de SUA pentru a lansa atacuri asupra Federația Rusă.

Aceste livrări nu trezesc dorința liderilor ucraineni de a rezuma negocierile de pace”, a mai acuzat Peskov.

Un adjunct al ministrului rus de Externe, Sergei Ryabkov, a declarat, recent, că anunțul făcut de președintele SUA, Joe Biden, ar crește riscul unei confruntări directe între America și Rusia, potrivit Reuters.

SUA va furniza Ucrainei sisteme de rachetă mai avansate şi muniţii care le vor permite să atingă mai precis obiective cheie pe câmpul de luptă, a afirmat, miercuri dimineață, președintele american, Joe Biden, într-un articol publicat în The New York Times

Printre acestea se regăsesc sisteme de rachetă tip HIMARS, ce pot lovi ținte până la 80 de kilometri.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursă foto: CNN

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW