Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Federația Rusă susține că va debloca porturile ucrainene, dacă vor fi ridicate sancțiunile impuse de Occident

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 19 mai 2022

Federația Rusă i-a răspuns secretarului general al ONU, după ce Antonio Guterres le-a cerut autorităților ruse să deblocheze porturile ucrainene, pentru a evita o criză alimentară cu „efecte devastatoare”. Un adjunct al ministrului rus de Externe susține că acest lucru va fi luat în considerare, doar dacă Occidentul ridică sancțiunile aplicate în urma invaziei din Ucraina, notează Interfax.

Pe lângă solicitările adresate Rusiei, este necesar să ne uităm mai în detaliu la întregul ansamblu de motive care a dus la actuala criză alimentară. În primul rând, sunt sancțiunile impuse Rusiei de SUA și UE(…)Dacă partenerii noștri vor să ajungă la o soluție, atunci este necesar, printre altele, să rezolvăm problemele asociate cu sancțiunile”, a declarat Andrei Rudenko, adjunct al ministrului rus de Externe.

În cadrul unei dezbateri pe tema securității alimentare, la New York, secretarul general al ONU a precizat că lipsa grânelor și a îngrășămintelor ucrainene de pe piețele internaționale, încălzirea globală și problemele generale de export, generate de pandemia de COVID-19, duc „zeci de milioane de oameni la limita insecurității alimentare”.

Antonio Guterres a subliniat că o criză mondială a alimentelor ar duce la „malnutriție și foamete” și i-a cerut Rusiei și altor state să se implice pentru a găsi o soluție.

Să fim clari. Nu există nicio soluție eficientă pentru a contracara criza alimentară fără reintegrarea producției de hrană din Ucraina. Rusia trebuie să permită exportul grânelor stocate în porturile ucrainene”, a fost apelul secretarului general al ONU.

CITEȘTE ȘI: Secretarul general al ONU a avertizat că războiul din Ucraina va genera o criză alimentară cu „efecte devastatoare”

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursă foto: Inquam Photos / Tudor Costache

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW