Tuesday, May 17, 2022
Jurnalism corect


Convorbire telefonică între Vladimir Putin și Olaf Scholz / Ce au discutat cei doi lideri

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 13 mai 2022

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, au purtat o discuție telefonică vineri, 13 mai, relatează CNN și The Guardian

Potrivit Guvernului german, cei doi lideri au dezbătut evoluția războiului din Ucraina, iar Olaf Scholz i-a atras atenția omologului de la Moscova asupra securității alimentare la nivel global.

Cancelarul a amintit că Federația Rusă are o responsabilitate specială în această privință”, potrivit unui comunicat al autorităților germane.

Olaf Scholz i-a mai cerut lui Vladimir Putin să ordone încetarea focului în Mariupol „cât de devreme se poate” și să găsească o soluție diplomatică pentru a încheia conflictul militar.

Din perspectiva Kremlinului, Putin i-a detaliat cancelarului german „logica și obiectivele principale ale operațiunii militare speciale”.

Președintele rus a mai vorbit despre „măsurile adoptate pentru siguranța civililor” și i-a atras atenția liderului de la Berlin asupra „violărilor grosolane” comise de soldații ucraineni care ar promova „ideologii naziste”.

În plus, Putin a menționat că negocierile de pace între Federația Rusă și Ucraina sunt „efectiv blocate” din cauza Kievului.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursă foto: Vladimir Putin / Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW