Sunday, August 14, 2022
Jurnalism corect


Vladimir Putin: La fel ca în 1945, victoria va fi a noastră / Avem datoria să prevenim renaşterea nazismului

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 8 mai 2022

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că „la fel ca în 1945, victoria va fi a Rusiei”, în mesajul de Ziua Comemorării şi Reconcilierii de pe 8 mai, făcând o serie de referinţe la ”nazism” şi numeroase comparaţii între Al Doilea Război Mondial şi războiul din Ucraina. Liderul rus a subliniat că datoria soldaţilor ruşi este să prevină renaşterea nazismului, relatează Le Figaro.

„Astăzi, soldaţii noştri, precum strămoşii lor, luptă umăr la umăr pentru eliberarea ţării lor natale de sub mizeria nazistă, cu încrederea că, la fel ca în 1945, victoria va fi a noastră”, a declarat Putin în mesajul transmis duminică ţărilor fostului bloc sovietic, din Asia Centrală, precum şi regiunilor separatiste din estul Ucrainei.

„Astăzi, datoria noastră comună este să prevenim renaşterea nazismului, care a provocat atât de multă suferinţă popoarelor din diferite ţări”, a adăugat el, pentru ca „noile generaţii să fie demne de memoria părinţilor şi bunicilor lor”.

Vladimir Putin a făcut referire nu doar la soldaţi, ci şi la civilii ”frontului intern”, ”care au zdrobit nazismul cu preţul nenumăratelor sacrificii”.

„Din păcate, astăzi, nazismul ridică din nou capul”, a subliniat preşedintele rus, într-un pasaj destinat ucrainenilor.

Putin a urat „întregului popor al Ucrainei – un viitor paşnic şi echitabil”.

Rusia va celebra luni, 9 mai, victoria împotriva Germaniei Naziste, prin organizarea unei parade militare urmată de un aşa-numit marş al „Regimentul Nemuritor”, pentru a aduce un omagiu înaintaşilor care au căzut în război.

Sursa foto: Kremlin.ru

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW