Monday, February 26, 2024
Jurnalism corect


Cristian Diaconescu: Posibilitatea de a ne confrunta cu un nou val migrator dinspre Ucraina este una foarte mare

By news.ro , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 8 mai 2022

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat duminică la Iaşi că statul român ar trebui să fie mult mai activ şi mai prezent la punctele de frontieră, el precizând că posibilitatea de a ne confrunta cu un nou val migrator dinspre Ucraina este una foarte mare.

Cristian Diaconescu a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că PMP rămâne un partid profund ataşat valorilor democratice, el solicitând statului român să fie mult mai prezent la punctele de trecere a frontierei pentru primirea refugiaţilor din Ucraina.

„Solicit statului român să fie mult mai prezent şi mult mai activ la punctele de frontieră care la un moment dat pot reprezenta puncte de tranzit pentru refugiaţi. Situaţia este fluidă în Ucraina, vectorul strategic spre Odesa nu a fost abandonat de Moscova, iar Republica Moldova se află într-o situaţie dificilă. Posibilitatea de a ne confrunta cu un nou val migrator este una foarte mare. Am luat legătura cu conducerea Crucii Roşii internaţionale. Am promisiunea unui sprijin direct şi al unei implicări de la cel mai înalt nivel al acestei instituţii internaţionale. Repet, cel puţin în cazul prezenţei la frontieră, m-aş aştepta de la statul român la un efort suplimentar. Este vorba de încredere şi de răspuns la o dramă care acum două luni era de necrezut”, a afirmat Cristian Diaconescu.

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, s-a întâlnit sâmbătă cu membrii mai multor organizaţii PMP din comunele judeţului Iaşi, iar duminică a participat la o şedinţă la care au venit reprezentanţi ai partidului din mai multe judeţe ale ţării.

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW