71 de zile de război / Noi coridoare de evacuare a civililor din uzina Azovstal ar urma să fie deschise joi
Joi, 5 mai, s-au împlinit 71 de zile de război în Ucraina. Situația de la uzina siderurgică Azovstal din orașul asediat Mariupol este încă incertă. Lupte grele între forțele rusești și ultimii apărători ucraineni din Mariupol se desfășoară în zonă, potrivit CNN.
În ciuda eforturilor de evacuare a civililor, sute de persoane au rămas încă în uzină, inclusiv aproximativ 30 de copii, a declarat primarul orașului. La sfârșitul săptămânii trecute, peste 100 de civili au fost evacuați de la uzina siderurgică Azovstal și au ajuns în siguranță în Zaporojie. De asemenea, ieri, alte 344 de persoane au fost evacuate din Mariupol și din zonele învecinate către Zaporojie, potrivit președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.
Miercuri, ministrul ucrainean de externe a declarat că uzina încă „rezistă” în ciuda atacurilor neîncetate ale forțelor rusești. Ministerul rus al Apărării a declarat că se așteaptă să se deschidă coridoare de evacuare a civililor din uzina siderurgică Azovstal de lângă Mariupol începând de joi.
Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:
- 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie,1 martie, 2 martie, 3 martie
- 4 martie, 5 martie , 6 martie , 7 martie, 8 martie, 9 martie , 10 martie, 11 martie, 12 martie,
- 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie,20 martie, 21 martie
- 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie;
- 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie;5 aprilie; 6 aprilie; 7 aprilie; 8 aprilie, 9 aprilie;
- 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie;13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie,17 aprilie, 18 aprilie,
- 19 aprilie; 20 aprilie; 21 aprilie;22 aprilie; 23 aprilie; 24 aprilie,25 aprilie;26 aprilie;
- 27 aprilie; 28 aprilie; 29 aprilie;30 aprilie; 1 mai;2 mai; 3 mai;4 mai;
Main News a transmis LIVE cele mai importante momente din a 71-a zi de război în Ucraina:
20:30 – Primarul din Ivano-Frankivsk, oraș din vestul Ucrainei, le-a cerut locuitorilor să evite adunările publice sau să plece din oraș în timpul weekendului următor, din cauza amenințărilor legate de atacurile aeriene ale Federației Ruse, notează The Guardian.
20:17 – Ucraina i-a cerut Republicii Moldova să îi ofere cele șase avioane de vânătoare de tip MiG-29 pe care le deține, în timpul vizitei președintelui Parlamentului moldovean, Igor Grosu, la Kiev, relatează Deschide.md.
20:00 – Peste 6,5 miliarde de dolari s-au strâns în timpul Conferinței Internaționale la Nivel Înalt a Donatorilor pentru Ucraina, a anunțat premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, unul dintre organizatori, notează Kyiv Independent.
Anterior, România anunțase că va trimite ajutoare umanitare de 3,2 milioane de dolari în Ucraina.
19:40 – Un nou convoi umanitar din partea ONU este pe drum spre fabrica Azvostal pentru o nouă încercare de evacuare a civililor blocați în ultima redută a defensivei ucrainene din Mariupol, notează The Guardian.
19:30 – Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, și-a cerut scuze în numele ministrului rus de Externe, Sergei Lavrov, după declarațiile anti-semite care au stârnit un conflict diplomatic cu Israelul, a anunțat joi, 5 mai, premierul Naftali Bennett, relatează Jerusalem Post.
18:54 – NATO își va spori prezența militară în jurul granițelor Suediei și la Marea Baltică, în perioada de tranziție de după ce Suedia va aplica pentru statutul de membru al Alianței și până va fi luată o decizie finală de cele 30 de state membre, a anunțat Jens Stoltenberg.
„Sunt convins că vom găsi soluțiile de securitate de care Suedia va avea nevoie în perioada de tranziție”, a precizat secretarul general al NATO, citat de The Guardian.
18:42 – 7 persoane au fost rănite, în urma unui atac asupra unei mânăstiri din regiunea Donetsk, a anunțat Parchetul General al Ucrainei.
18:30 – Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy, a avut o convorbire telefonică cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson, discuție în cadrul căreia cei doi șefi de stat au vorbit despre posibilitatea aprovizionării cu armament cu rază mare de acțiune, relatează The Guardian.
17:24 – România va acorda un nou sprijin de asistență umanitară Ucrainei, în valoare de 3,2 milioane de euro, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, în cadrul Conferinței Internaționale la Nivel Înalt a Donatorilor pentru Ucraina.
16:55 – Postul de televiziune TSV din regiunea separatistă moldovenească Transnistria a relatat că au avut loc împușcături în apropierea punctului de control Kuchurgan de la granița cu Ucraina. Informațiile nu au fost verificate în mod independent.
16:51 – Germania a marcat joi începerea lucrărilor de construcție a primelor sale terminale plutitoare pentru gaz natural lichefiat (GNL) în Wilhelmshaven, un oraș și port situat în Saxonia Inferioară. Construcția face parte din eforturile țării de a deveni independentă de gazul rusesc, în urma războiului actual al Kremlinului din Ucraina.
Germania încearcă să accelereze construcția terminalului pentru a importa GNL din diverse țări, inclusiv din SUA.
16:36 – Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis pe Twitter că a vorbit cu președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. „Am avut o conversație bună, constructivă și importantă cu președintele Germaniei, Steinmeier. I-am mulțumit pentru sprijinul puternic acordat Ucrainei. Mă aștept ca acesta să fie intensificat. Conducerea germană este importantă pentru a contracara agresiunea rusă. L-am informat cu privire la situația de pe linia frontului, situația critică din Mariupol”, a precizat liderul de la Kiev.
16:21 – Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, i-a mulțumit omologului său israelian, Yair Lapid, pentru ajutorul umanitar și sprijinul acordat Kievului „în timpul și după acest război”.
Kuleba a scris pe Twitter că Lapid l-a asigurat că Israelul „va fi alături” de Ucraina, inclusiv „împiedicând eludarea sancțiunilor (de către Rusia – n.red.) și ajutând la reconstrucția Ucrainei”.
16:00 – Bogdan Aurescu s-a întâlnit cu Garry Kasparov, unul din cei mai cunoscuți critici ai lui Vladimir Putin.
15:57 – Cel puțin 15 persoane au fost rănite în regiunea Mykolaiv, în sudul Ucrainei, în ultimele 24 de ore, în urma bombardamentelor rusești, a declarat joi Hanna Zamazeeva, șefa Consiliului Regional Mykolaiv, într-o postare pe Telegram.
15:40 – Este „puțin probabil” ca Ucraina să lanseze o contraofensivă înainte de jumătatea lunii iunie, afirmă un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Oleksiy Arestovici. Oficialul a declarat că nu se așteaptă o contraofensivă ucraineană înainte de jumătatea lunii iunie, pentru că atunci speră să fi primit mai multe arme de la aliații săi, relatează Reuters.
Arestovici a spus că nu se așteaptă ca ofensiva Rusiei în Ucraina să producă „rezultate semnificative” până la 9 mai, când Rusia sărbătorește „Ziua Victoriei” asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial.
El a spus că luptele continuă la combinatul siderurgic Azovstal din orașul portuar Mariupol, situat în sudul țării, unde sunt ascunși civili și ultimii apărători ai orașului, dar nu a oferit detalii.
15:12 – Se așteaptă ca decizia Finlandei privind aderarea la NATO să fie „mult mai clară” înainte de 17 mai, când președintele țării va vizita Suedia, potrivit unui diplomat occidental de rang înalt care a preferat să-și păstreze anonimatul.
După săptămâni de audieri din partea parlamentarilor, Comisia pentru afaceri externe a Finlandei este așteptată să elaboreze un răspuns privind raportul de securitate al guvernului finlandez – care include opțiunea de aderare la NATO – încă din 11 mai, a declarat diplomatul.
14:58 – Uniunea Europeană ar trebui să confiște și să vândă activele rusești pe care le-a confiscat prin sancțiuni și să folosească veniturile pentru reconstrucția Ucrainei, a declarat președintele Consiliului European, Charles Michel.
Într-un interviu acordat agenției de știri Interfax-Ucraina, Michel a declarat: „Sunt absolut convins că acest lucru este extrem de important nu doar pentru a îngheța activele, ci și pentru a face posibilă confiscarea lor, pentru a le pune la dispoziție pentru reconstrucția țării (Ucraina)”.
„După părerea mea, este o chestiune de corectitudine, nu doar ideea de a îngheța activele, ci și confiscarea pentru a pune acești bani la dispoziția autorităților ucrainene, pentru încrederea acordată și pentru toate aceste obiective pe care le-am menționat, în special pentru reconstrucția țării, este o chestiune de corectitudine, o chestiune de justiție”, a adăugat acesta.
Luna trecută, UE a înghețat active în valoare de 30 de miliarde de euro legate de persoane din Rusia și Belarus aflate pe așa numita „listă neagră” a Bruxellesului. Michel este primul oficial de rang înalt al UE care propune confiscarea acestor active, relatează AFP.
14:33 – Japonia va diversifica achizițiile de energie, utilizând reactoare nucleare și surse regenerabile pentru a-și reduce dependența de energia rusă, a declarat premierul japonez Fumio Kishida într-un discurs susținut joi în districtul financiar din Londra.
Kishida a promis să accelereze inovația și a declarat că în următorul deceniu vor fi strânse investiții de 150.000 de miliarde de yeni (aproximativ 1.150 de miliarde de dolari americani) pentru a satisface nevoile energetice și a profita la maximum de prețurile la carbon care favorizează creșterea economică.
Kishida a declarat că economia Japoniei va continua să crească și a îndemnat oamenii să investească în ea.
În cursul zilei de astăzi, Kishida se va întâlni cu premierul britanic Boris Johnson; se așteaptă ca cei doi să discute despre situația din Ucraina.
14:13 – Primarul din Chornobaivka a fost spitalizat, iar adjunctul său a fost răpit de ocupanții ruși, potrivit Kyiv Independent. La 2 mai, forțele rusești au capturat consiliul sătesc din Chornobaivka, la nord de Kherson, interogându-l și apoi răpindu-l pe viceprimar.
14:09 – Rusia a expulzat șapte angajați ai ambasadei Danemarcei la Moscova, ca represalii la o măsură similară luată luna trecută de Copenhaga, a anunțat Ministerul rus de Externe.
Ministerul a precizat că i-a declarat pe angajații ambasadei daneze „persona non grata”, adăugând că politica deschis antirusească a Danemarcei dăunează grav relațiilor bilaterale. Moscova și-a rezervat dreptul de a lua măsuri suplimentare ca răspuns, a precizat acesta.
Ministerul danez de Externe a confirmat că a fost informat că patru diplomați și alți trei angajați ai ambasadei sale de la Moscova vor fi expulzați.
Ministrul danez de externe, Jeppe Kofod, a declarat că expulzarea a fost „complet nejustificată și profund problematică” și că aceasta subliniază faptul că Rusia „nu mai dorește un dialog și o diplomație reală”.
14:02 – Kremlinul a acuzat Occidentul că a împiedicat un „sfârșit rapid” al campaniei militare a Rusiei în Ucraina, furnizând arme și informații Kievului.
Răspunzând la un raport al New York Times potrivit căruia SUA ar fi furnizat informații care au ajutat forțele ucrainene să ucidă o duzină de generali ruși în războiul din Ucraina (update 09:37), purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat:
„Armata noastră știe foarte bine că Statele Unite, Marea Britanie și NATO în ansamblu transmit în mod constant informații și alți parametri forțelor armate ucrainene.
Împreună cu fluxul de arme pe care aceste țări îl trimit în Ucraina, toate acestea sunt acțiuni care nu contribuie la finalizarea rapidă a operațiunii. Acest lucru nu va împiedica Rusia să își atingă obiectivele militare în Ucraina”.
13:44 – Suedia a primit asigurări din partea Statelor Unite ale Americii că va fi susținută pe parcursul procesului în care cele 30 de țări membre NATO vor discuta cererea de a obține statutul de membru al Alianței Nord-Atlantice, în cazul în care va fi înaintată în mod oficial, relatează Reuters.
13:33 – Kremlinul a negat informațiile potrivit cărora trupele rusești ar fi luat cu asalt uzina siderurgică Azovstal din orașul portuar Mariupol din sudul Ucrainei, unde luptătorii și civilii ucraineni sunt blocați, și a declarat că acolo funcționează coridoare umanitare.
13:26 – Fostul președinte brazilian Lula Inacio da Silva a declarat pentru revista TIME că președintele ucrainean Volodimir Zelenski și omologul său rus Vladimir Putin împart vina pentru războiul din Ucraina.
„Și acum, uneori stau și îl privesc pe președintele Ucrainei vorbind la televizor, fiind aplaudat, fiind ovaționat în picioare de toți parlamentarii [europeni].Acest tip este la fel de responsabil ca și Putin pentru război. Pentru că, în război, nu există o singură persoană vinovată”, a apreciat fostul lider de stat.
Vorbind pentru TIME într-un interviu acordat cu ocazia lansării, la 7 mai, a candidaturii sale pentru un al treilea mandat prezidențial, Da Silva a declarat că Putin nu ar fi trebuit să invadeze Ucraina, dar că vina aparține, de asemenea, Statelor Unite, NATO și Uniunii Europene.
„Care a fost motivul pentru invazia Ucrainei? NATO? Atunci SUA și Europa ar fi trebuit să spună: Ucraina nu va adera la NATO. Asta ar fi rezolvat problema. Cealaltă problemă a fost aderarea Ucrainei la UE. Europenii ar fi putut spune: Nu, nu este momentul ca Ucraina să adere la UE, vom aștepta. Nu trebuiau să încurajeze confruntarea”, a mai comentat Lula Inacio da Silva.
13:14 – Locuitorii din Kramatorsk, în regiunea Donețk din estul Ucrainei, caută supraviețuitori printre dărâmături, după ce rachete rusești au lovit centrul orașului pentru prima dată într-o lună.
Cel puțin șase lovituri au devastat o zonă rezidențială și o clădire aflată chiar în josul străzii de centrul administrativ.
Cel puțin 25 de persoane au fost rănite și șase au fost transportate la spital după loviturile de joi dimineață, potrivit lui Pavlo Kyrylenko, șeful administrației militare regionale din Donețk.
12:29 – Germania se pregătește să furnizeze Ucrainei șapte obuziere blindate Panzerhaubitze 2000, potrivit ziarului Die Welt. Doar 40 din cele 119 obuziere Panzerhaubitze 2000 din arsenalul Bundeswehr sunt în prezent pregătite pentru utilizare.
12:14 – Agenția rusă de știri RIA raportează că aproape 200.000 de copii din regiunile autoproclamate separatiste din Ucraina – Donețk și Luhansk – au ajuns până acum în Rusia de la începutul războiului, în 24 februarie..
RIA citează un reprezentant al serviciilor de urgență din Rusia care a declarat: „În total, 199.700 de copii au trecut frontiera de stat a Rusiei de la începutul conflictului, dintre care 2.100 în ultima zi”.
Autoritățile ucrainene au acuzat Rusia că efectuează deportări forțate din estul țării pe teritoriul pe care îl ocupă.
11:47 – Ajutorul militar promis de Uniunea Europeană Republicii Moldova „contribuie la intensificarea tensiunilor şi interferează cu normalizarea situaţiei”, a declarat ministrul de Externe al Transnistriei, Vitali Ignatiev.
De asemenea, Ignatiev a calificat incidentele care au avut loc în ultimele zile în regiunea separatistă moldoveană drept „atacuri teroriste” din partea Ucrainei şi a precizat că decizia R. Moldova de a adera la UE a fost luată „unilateral”, între cele două regiuni existând un conflict nerezolvat, care trebuie mai întâi rezolvat, iar ulterior R. Moldova îşi poate decide „viitorul politic”, relatează Reuters.
11:36 – Rusia susține că a ucis peste noapte 600 de combatanți ucraineni. Rusia a declarat în această dimineață că artileria sa a lovit mai multe poziții și bastioane ucrainene în cursul nopții, ucigând 600 de luptători.
Reuters relatează că Ministerul Apărării a mai spus că rachetele sale au distrus echipamente de aviație de pe aerodromul Kanatovo din regiunea centrală ucraineană Kirovohrad, precum și un mare depozit de muniții din orașul Mykolaiv, situat în sudul Ucrainei.
11:24 – Forțele armate ucrainene au declarat că soldații ruși se concentrează pe „anihilarea” unităților ucrainene de la uzina siderurgică Azovstal din Mariupol.
„Ocupanții ruși își concentrează eforturile pe blocarea și încercarea de a distruge unitățile noastre din zona Azovstal. Inamicul a reluat ofensiva cu sprijinul avioanelor pentru a prelua controlul asupra uzinei”, a declarat armata în cea mai recentă actualizare.
Petro Andriușcenko, un consilier al primarului din Mariupol, a declarat că atacurile intense și bombardamentele „non-stop” au continuat asupra uzinei siderurgice în noaptea de joi spre vineri.
11:04 – Satele rusești Juravlevka și Nekhoteevka din Belgorod au fost bombardate de Ucraina, fără a se înregistra victime, potrivit guvernatorului regiunii, Viaceslav Gladkov.
„O casă și un garaj au fost distruse în Nekhoteevka. Nu s-au înregistrat victime în rândul populației civile. Bombardamentele continuă”, a precizat oficialul. Regiunea Belgorod se învecinează cu Ucraina, la nord de Harkov.
10:38 – Agenția rusă de știri RIA transmite detalii suplimentare din partea regiunii separatiste moldovenești nerecunoscute Transnistria, care a afirmat la începutul acestei săptămâni că a dejucat un atac cu drone despre care spune că a avut originea în Ucraina. Transnistria se învecinează cu Ucraina la vest.
Ministrul de externe al Transnistriei, Vitaly Ignatiev, a declarat: „codul roșu crescut de amenințare teroristă rămâne. Am reușit să neutralizăm drona care a zburat cu explozibili în direcția centrului de radio și televiziune Mayak. Am redus la minimum această amenințare, dar pericolul de atacuri teroriste rămâne în continuare.
Drona care a fost neutralizată, am reușit să urmărim mișcările acesteia și totul sugerează că a fost lansată de pe teritoriul Ucrainei, la șase kilometri de granița cu Transnistria”, a declarat acesta.
10:02 – Forțele armate ucrainene spun că rușii nu au avut „niciun succes” în eforturile de a străpunge liniile de front din regiunile Luhansk și Donețk în ultimele 24 de ore. În actualizarea sa operațională de joi, Statul Major General a declarat: „Zonele Lyman, Severodonetsk și Popasna. Unitățile inamice încearcă să desfășoare operațiuni ofensive; fără succes”.
09:53 – Rusia a simulat tiruri de rachete cu capacitate nucleară și „operaţiuni în condiţii de radiaţii şi contaminare chimică”, în enclava vestică Kaliningrad, situată între Polonia și Lituania de-a lungul coastei baltice, a anunțat ministerul rus al Apărării într-un comunicat de presă.
Forțele rusești au exersat lovituri simple și multiple asupra unor ținte care imitau lansatoare de sisteme de rachete, aerodromuri, infrastructuri protejate, echipamente militare și posturi de comandă ale unui inamic fictiv, potrivit AFP.
Ulterior, militarii au efectuat o manevră de schimbare a poziției pentru a evita „o eventuală lovitură de ripostă”, a adăugat Ministerul Apărării. Exercițiile ar fi implicat peste 100 de militari.
09:41 – Marea Britanie alocă fonduri de 45 de milioane de lire sterline pentru a-i ajuta pe „cei mai vulnerabili din Ucraina” și cetățenii de la granițele sale, a transmis guvernul britanic. Banii vor merge către agențiile ONU și organizațiile caritabile care oferă ajutor vital și sprijină supraviețuitorii violenței sexuale în această națiune devastată de război, relatează PA Media.
Acest lucru înseamnă că a fost alocat întregul pachet de ajutor umanitar de 220 de milioane de lire sterline al Regatului Unit pentru Ucraina.
09:37 – Statele Unite au furnizat informații care au ajutat forțele ucrainene să ucidă mulți dintre generalii ruși care au murit în războiul din Ucraina, a relatat New York Times, citând oficiali americani de rang înalt.
Ajutorul în materie de „ținte (targets)” face parte dintr-un efort clasificat al administrației Biden de a furniza Ucrainei informații în timp real despre câmpul de luptă, a precizat sursa citată.
Washingtonul ar fi furnizat Ucrainei detalii despre mișcările preconizate ale trupelor rusești, precum și locația și alte detalii despre cartierele generale militare mobile ale Rusiei, iar Ucraina a combinat acest ajutor cu propriile sale informații pentru a efectua lovituri de artilerie și alte atacuri care au ucis ofițeri ruși.
Informațiile includ, de asemenea, mișcările anticipate ale trupelor rusești, culese din recentele evaluări americane ale planului de luptă secret al Moscovei pentru luptele din regiunea Donbas din estul Ucrainei, au declarat oficialii.
Oficialii ucraineni au declarat că au ucis aproximativ 12 generali ruși pe câmpul de luptă, potrivit New York Times. Oficialii au refuzat să precizeze câți generali au fost uciși ca urmare a asistenței americane, a adăugat ziarul.
09:32 – Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit cu premierul israelian Naftali Bennett despre remarcile „scandaloase” făcute de ministrul rus de externe Serghei Lavrov, care a afirmat că Hitler avea sânge evreiesc.
În discursul său nocturn de miercuri, Zelenski a declarat că a vorbit cu Bennett pentru a-l felicita cu ocazia Zilei Independenței Israelului și pentru a-l pune la curent cu situația din orașul Mariupol (sud) și din estul Ucrainei.
„Am discutat, de asemenea, despre declarațiile scandaloase și absolut inadmisibile ale ministrului rus de externe care a insultat întreaga lume”, a declarat președintele ucrainean.
09:00 – Noi coridoare de evacuare a civililor care se adăpostesc în uzina siderurgică Azovstal de lângă Mariupol ar urma să fie deschise joi.
08:33 – Comandantul soldaților Regimentului Azov din interiorul uzinei Azovstal, locotenent-colonelul Denys Prokopenko, spune că se duc lupte grele în interiorul complexului după ce forțele rusești au pătruns în perimetrul acestuia.
„De două zile, inamicul a pătruns pe teritoriul uzinei. Au loc lupte grele și sângeroase. Sunt mândru de soldații mei care fac eforturi supraomenești pentru a limita asaltul inamicului. Mulțumesc lumii întregi pentru sprijinul extraordinar acordat garnizoanei Mariupol. Situația este extrem de dificilă, dar noi continuăm să îndeplinim ordinul de a menține apărarea”, a detaliat acesta.
08:14 – Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a condamnat decizia Rusiei de a impune interdicţie oficialilor japonezi de a intra în această ţară, considerând-o „complet inacceptabilă”. Premierul a făcut acest comentariu în timpul unei vizite de stat la Roma, miercuri, potrivit CNN. Partea rusă este în întregime responsabilă pentru ruperea relaţiilor Japonia-Rusia, a spus premierul Fumio Kishida.
08:00 – Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis, miercuri noaptea, în mesajul către popor, că un jurnalist ucrainean, Oleksandr Makhov, în vârstă de 36 de ani, şi-a pierdut viaţa în luptele date în afara oraşului Izyum.
Foto: UNIAN
Comentarii
[…] 5 mai; 6 mai; 7 mai; 8 mai; 9 mai; 10 mai; 11 mai; 12 mai; 13 mai; 14 mai; 15 mai; […]
[…] 5 mai; 6 mai; 7 mai; 8 mai; 9 mai; 10 mai; 11 mai; 12 mai; 13 mai; 14 mai; 15 mai; […]
[…] 5 mai; 6 mai; 7 mai; 8 mai; 9 mai; 10 mai; 11 mai; 12 mai; 13 mai; 14 mai; 15 mai; […]
[…] 5 mai; 6 mai; 7 mai; 8 mai; 9 mai; 10 mai; 11 mai; 12 mai; 13 mai; 14 mai; 15 mai; […]
[…] 5 mai; 6 mai; 7 mai; 8 mai; 9 mai; 10 mai; 11 mai; 12 mai; 13 mai; 14 mai; 15 mai; […]
… [Trackback]
[…] Find More on on that Topic: mainnews.ro/live-71-de-zile-de-razboi-noi-coridoare-de-evacuare-a-civililor-din-uzina-azovstal-ar-urma-sa-fie-deschise-joi/ […]
… [Trackback]
[…] Read More on that Topic: mainnews.ro/live-71-de-zile-de-razboi-noi-coridoare-de-evacuare-a-civililor-din-uzina-azovstal-ar-urma-sa-fie-deschise-joi/ […]
… [Trackback]
[…] Here you can find 68793 additional Information to that Topic: mainnews.ro/live-71-de-zile-de-razboi-noi-coridoare-de-evacuare-a-civililor-din-uzina-azovstal-ar-urma-sa-fie-deschise-joi/ […]
… [Trackback]
[…] Information on that Topic: mainnews.ro/live-71-de-zile-de-razboi-noi-coridoare-de-evacuare-a-civililor-din-uzina-azovstal-ar-urma-sa-fie-deschise-joi/ […]