Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


ONU susține că numărul civililor uciși în Ucraina este mult mai mare decât raportările oficiale

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 10 mai 2022

Numărul civililor uciși în timpul războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina ar putea fi mai mare cu „câteva mii” decât cifrele raportate la nivel oficial, a declarat marți, 10 mai, Matilda Bogner, reprezentantul misiunii de monitorizare a Organizației Națiunilor Unite la Kiev, relatează The Guardian.

La nivel oficial, ONU susține că 3.381 de persoane și-au pierdut viața și alte 3.680 au fost rănite în cele 76 de zile de război.

Marea gaură neagră este orașul Mariupol, unde a fost greu pentru noi să ajungem și să analizăm informațiile din teren”, a spus Matilda Bogner.

Echipa ONU de monitorizare, formată din 55 de experți, susține că multe dintre decesele raportate au fost provocate de atacurile aeriene ale Armatei Federației Ruse.

Totodată, pe lângă crimele de război comise de soldații ruși, echipa ONU investighează și cazuri de tortură, rele tratamente și execuții aplicate de forțele ucrainene împotriva militarilor ruși capturați. Bogner a subliniat, în schimb, că este vorba de un număr mic de astfel de cazuri, în raport cu acuzațiile aduse Armatei Ruse.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursă foto: UNIAN

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW