Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Premierul Smyhal susține că Rusia ar urma să declare oficial război Ucrainei pe data de 9 mai

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 6 mai 2022

Federația Rusă ar plănui să declare război Ucrainei pe data de 9 mai, a spus, vineri, premierul Denys Smyhal, relatează UNIAN.

Înțelegem că au loc conversații în acest sens și că la nivelul conducerii politice (n.r. a Rusiei) se discută această idee, potrivit serviciilor speciale partenere (n.r. din Occident)”, a declarat Denys Smyhal.

Decizia finală ar urma, în schimb, să îi aparțină președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, iar premierul Ucrainei a menționat că nu are date cu privire la intențiile liderului de la Kremlin.

În orice caz, vom lupta până când vom avea o victorie completă în fața ocupanților”, a adăugat Smyhal.

În acest moment, oficialii Federației Ruse numesc războiul declanșat pe 24 februarie drept „o operațiune militară specială pentru denazificarea și demilitarizarea” țării vecine.

În ultima perioadă au apărut numeroase informații în spațiul public, potrivit cărora, pe data de 9 mai, când rușii sărbătoresc victoria Europei în cel de-Al Doilea Război Mondial, Vladimir Putin va declara oficial război împotriva Ucrainei și va anunța mobilizarea generală a cetățenilor ruși.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a infirmat zvonurile și le-a catalogat drept „prostii”.

Întrebat, miercuri, de CNN, în cadrul unei conferințe telefonice, care sunt șansele ca Putin să declare război de Ziua Victoriei, Peskov a spus că „niciuna”, adăugând că „este un nonsens” această idee.

Peskov a respins, de asemenea, rapoartele potrivit cărora Putin ar putea folosi Ziua Victoriei pentru a anunța mobilizarea în țară.

Informații transmise din timpul războiului dus de Rusia în Ucraina: 

Sursă foto: Marienko Andrii / UNIAN

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: mainnews.ro/premierul-smyhal-sustine-ca-rusia-ar-urma-sa-declare-oficial-razboi-ucrainei-pe-data-de-9-mai/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *