Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Soții Ceaușescu luau decizii pentru popor de la malul Mării Negre. Cum își petreceau concediul la Neptun

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 5 august 2023 Etichete: , , , , , ,

Nicolae și Elena Ceaușescu iubeau litoralul românesc, iar vacanțele de vară le petreceau cu prieteni apropiați, în stațiunea Neptun, spun istoricii care au consemnat aspectele comuniste din România. Niciodată nu plecau singuri în concedii, ci cu bucătări, menajere, chelneri. Perechea dictatorială era mereu însoțită de oamenii care se ocupau de „treburile casei”, potrivit bucătarului Petrișor Tănase, cel care a și gătit pentru ziua de naștere a lui Nicolae Ceaușescu.

Conform blogului, ceausescunicolae.wordpress.com, ultima vacanță la mare a cuplului Ceaușescu a fost în iulie 1989. Pentru Elena și Nicolae Ceaușescu ziua de 15 iulie 1989 ar fi început normal, ca orice zi de lucru. Cei doi au stat la program, până în jurul orelor 17.00, după care au urcat în elicopterul prezidențial și au plecat pe litoral, la Neptun. Aici s-au relaxat, au făcut băi cu nămol, au jucat table și șeptică.

Nicolae Ceaușescu îmbina utilul cu plăcutul. Deciziile pentru popor le lua la malul Mării Negre

Soții Ceaușescu se cazau, de fiecare dată, la casa de vacanţă a Partidului Comunist, de la Neptun. Consemnările istorice din perioada comunistă susțin că lui Nicolae Ceaușescu îi plăcea să lucreze toată vara, deși „oficial” era în concendiu. Astfel, Nicolae Ceaușescu lua decizii importante pentru popor le lua de la malul Mării Negre, sub privirea atentă a soției sale, Elena. Seara, soții Ceaușescu aveau petreceri de pomină, cu interpreți de muzică agreați de ei, mese tradiționale românești, recital de versuri, susținut chiar de fostul dictator al României. Așa cum reiese și din fotografia de mai sus, soții Ceaușescu se bucurau de băi în Marea Neagră.

Vilele de protocol din Neptun, unde  cuplul Ceausescu își  petrecea vacantele estivale sunt deschise turiștilor și în prezent. Potrivit anunțurile pentru cazare, postate de mai multe agenții de turism, prețul de cazare la vila de protocol a soților Ceaușescu din Nepun variază între 100-400 de euro/pe noapte.

Sursă foto: ceausescunicolae.wordpress.com

 

 

Comentarii