Tuesday, February 27, 2024
Jurnalism corect


SONDAJ Încrederea românilor în Federația Rusă s-a prăbușit în urma invaziei din Ucraina

By Matthew Garvey , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 14 aprilie 2022

Încrederea românilor în Federația Rusă a scăzut considerabil pe parcursul celor două luni de război din Ucraina, relevă datele extrase din mai multe sondaje de opinie, prezentate joi, 14 aprilie, de Remus Ioan Ștefureac, directorul INSCOP Research.

Dacă, pe parcursul anului 2021, încrederea românilor în Federația Rusă a fluctuat în jurul procentelor de 16-18%, în luna aprilie a anului 2022 s-a observat o scădere considerabilă.

Astfel, potrivit sondajului INSCOP, 7,5% dintre români mai au încredere în țara condusă de Vladimir Putin.

În ceea ce privește profilul celor care mai au încredere multă și foarte multă în Rusia, se remarcă procente ceva mai mari de încredere în rândul votanților AUR și la nivelul populației tinere (18-29 în special) care și înainte de război a fost ceva mai expusă la propaganda rusă”, a scris Remus Ioan Ștefureac, pe Facebook.

Concret, înainte de invazia Rusiei în Ucraina, peste 20% dintre votanții AUR și peste 30% dintre tinerii de 18-29 de ani aveau încredere mare și foarte mare în Federația Rusă.

Acum, după 50 de zile de război, doar 14% dintre votanții AUR și 12% dintre tinerii de 18-29 de ani mai au încredere mare și foarte mare în Federația Rusă, potrivit sondajului INSCOP.

Datele sunt extrase din mai multe sondaje de opinie realizate de INSCOP Research (cele 4 editii ale sondajului ”Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naționalist în era dezinformării și fenomenului știrilor false” realizat la comanda German Marshal Fund & Strategic Thinking Group, respectiv INSCOP Monitor)”, potrivit sursei citate.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursă foto: The Telegraph / Twitter

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW