Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Ministrul ucrainean de Externe: Dacă discuțiile cu rușii mă vor ajuta să previn un alt masacru, trebuie să profit

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 10 aprilie 2022

Dmytro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe, a declarat duminică, 10 aprilie, că, deși este „extrem de dificil” să poarte negocieri de pace cu reprezentanții Federației Ruse, după crimele din Bucha și Kramatorsk, acest lucru este necesar pentru a evita alte orori asemănătoare în Ucraina. 

Este extrem de dificil să te gândeşti măcar să stai la discuţii cu oameni care comit sau găsesc scuze pentru toate aceste atrocităţi şi crime de război(…)Dar realizez un lucru – dacă să stau la discuţii cu ruşii mă va ajuta să previn cel puţin un masacru, ca cel din Bucea, sau cel puţin un alt atac în Kramatorsk (…) trebuie să profit de această ocazie”, a declarat ministrul ucrainean de Externe, în cadrul unui interviu acordat NBC News.

Vineri, peste 50 de persoane au murit și alte zeci au fost rănite, după ce două rachete lansate de forțele ruse au lovit gara din Kramatorsk, în timp ce mii de civili încercau să fugă din Estul Ucrainei.

Iryna Venediktova, procurorul general al Ucrainei, a declarat, duminică, la Sky News, că atacul aerian asupra Gării din Kramatorsk, de vineri, poate fi catalogat drept „o crimă de război”.

O rachetă rusească a omorât peste 50 de persoane. Acei oameni doar voiau să se salveze, să fie evacuați împreună cu copiii” a spus Venediktova, citată de The Guardian.

CITEȘTE ȘI: Zeci de persoane ucise și peste 100 rănite, după un atac aerian asupra unei gări din Estul Ucrainei / Reacția președintelui Zelenskiy

În localitatea Bucha, după retragerea trupelor ruse, forțele ucrainene au găsit peste 350 de cadavre ale unor civili omorâți de soldații ruși.

Venediktova a menționat că 1.222 de cadavre au fost găsite în regiunea Kiev, după retragerea trupelor ruse.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursă foto: Facebook / Guvernul României

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW