Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Zeci de persoane ucise și peste 100 rănite, după un atac aerian asupra unei gări din Estul Ucrainei / Reacția președintelui Zelenskiy

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 8 aprilie 2022

UPDATE Potrivit ultimului bilanț furnizat de guvernatorul regiunii Donetsk, Pavlo Kyrylenko, 50 de persoane au murit, inclusiv 5 copii, în atacul aerian lansat de forțele ruse asupra gării din Kramatorsk, notează Kyiv Independent.

Alte 98 de persoane, inclusiv 16 copii, au ajuns la spital.

UPDATE Kremlinul a respins acuzațiile potrivit cărora forțele ruse sunt responsabile de atacul din Kramatorsk, notează Interfax. Dmitry Peskov susține că Armata rusă nu folosește rachete „Tochka-U”.

Informațiile publicate în media arată că pe una dintre rachetele folosite în atacul de vineri scrie, în rusă, „pentru copii”.


UPDATE Volodymyr Zelenskiy a transmis, în urma atacului de vineri, că forțele ruse distrug populația civilă, din cauza lipsei de curaj de a înfrunta ucrainenii pe câmpul de luptă.

Răul nu are limite și, dacă nu va fi pedepsit, nu se va opri niciodată”, a spus Zelenskiy.

Știrea inițială

Peste 30 de persoane au fost ucise și alte peste 100 rănite, după ce două rachete lansate de forțele ruse au lovit vineri, 8 aprilie, gara din Kramatorsk, în timp ce mii de civili încercau să fugă din Estul Ucrainei, potrivit datelor furnizate de autorități, citate de Reuters.

Rușii știau că gara din Kramatorsk era plină de civili care așteptau să fie evacuați. Chiar și așa, au lovit-o cu o rachetă balistică, ucigând 30 de persoane și rănind cel puțin alte 100 de persoane. Este un masacru deliberat. Vom aduce fiecare criminal în fața justiției”, a scris Dmytro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe, pe Twitter.

Informațiile au fost livrate, prima dată, de compania feroviară de stat și confirmate, ulterior, de guvernatorul regiunii Donetsk, Pavlo Kyrylenko.

Rashistii (n.r. fasciștii ruși) au știut foarte bine ce țintesc și ce au vrut: au vrut să semene panică și frică, au vrut să ia cât mai mulți civili cu putință”, a spus Kyrylenko.

Guvernatorul a publicat și o serie de fotografii de la fața locului, din care se disting trupurile mai multor persoane ucise în atac, zăcând pe trotuare, lângă bagaje. De asemenea, pe rețelele de socializare au apărut o serie de filmări, înregistrate de cetățenii care au supraviețuit sau autorități.

Din respect pentru victime, Main News nu va publica imagini în care apar persoane rănite sau ucise în atac.

În schimb, imaginile publicate pe internet în ziua precedentă arată cum mii de persoane se înghesuiau pe peroanele gării din Kramatorsk pentru a putea prinde trenurile care ar fi urmat să îi evacueze din Estul Ucrainei. Trei trenuri cu civili au fost blocate în regiunea Donetsk, joi, după ce calea ferată fusese lovită într-un atac aerian.

Kramatorsk este capitala administrativă a regiunii controlate de ucraineni din Donetsk și unul dintre cele mai importante centre pentru evacuarea civililor din Estul țării.

Sursă foto: Dmytro Kuleba / Twitter

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW