Friday, December 9, 2022
Jurnalism corect


Ciolacu: Liberalii trebuie să înceteze cu văicăreala publică și să guverneze

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 2 februarie 2020 Etichete: , , , ,

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică, că liberalii ar trebui să nu se mai „văicărească” și să se ocupe de guvernare. Ciolacu acuză Guvernul Orban că „îndatorează țara prin împrumuturile împovărătoare”.

Liberalii trebuie să înceteze cu văicăreala publică! Și-au asumat guvernarea și trebuie să guverneze! Guvernarea PSD a demonstrat că se poate face performanță, economia României crescând susținut în anii în care am guvernat. Nu o spunem doar noi, ci toate instituțiile europene și internaționale de profil.

Ce face PNL? A desființat aproape toate programele naționale de succes și ce a mai rămas a distrus fie din incapacitate, fie din prostie. În schimb, zilnic îndatorează țara prin împrumuturi împovărătoare pe zeci de ani de acum înainte”, a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook,

Potrivit liderului PSD, datoria publică a crescut în noiembrie 2019 cu 12 miliarde față de luna anterioară, iar în decembrie a fost adăugată suma de 11 miliarde, astfel rezultând o creștere a datoriei publice cu 23 miliarde de lei

Dacă ținem cont și de deprecierea leului în decembrie 2019 față de octombrie 2019, dar și de faptul că noul guvern s-a împrumutat mai scump decât vechiul guvern, atunci datoria publică în decembrie 2019 va fi cu circa 24 miliarde lei mai mare decât în octombrie 2019.Pe scurt, noul guvern a crescut în 2 luni datoria publică cu 24 miliarde lei (12 miliarde lei / lună), pe când în timpul guvernării PSD, adică în 34 de luni, acest indicator a crescut cu 89.7 miliarde lei (2,6 miliarde lei / lună)”, a mai scris Ciolacu.

Concluzia la care a ajuns Ciolacu este că „deși se vaită pe unde apucă, PNL crește datoria publică într-un ritm de aproape 5 ori mai mare decat PSD – 12 mld lei/lună creștere datorie PNL versus 2.6 mld lei/lună creștere datorie PSD”.

 

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com