Wednesday, May 1, 2024
Jurnalism corect


Armata rusă susține că atacul din timpul vizitei secretarului general ONU în Kiev a vizat atelierele companiei aerospațiale

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 29 aprilie 2022

Armata Federației Ruse susține că atacul de joi seară din Kiev, din timpul vizitei secretarului general al ONU, Antonio Guterres, în capitala Ucrainei, a vizat atelierele companiei aerospațiale Artem, notează Interfax.

Arme de înaltă precizie din dotarea Forțelor Aerospațiale ale Rusiei au distrus atelierele în care erau produse rachete și care aparțineau de compania aerospațială din Kiev, Artem”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konashenkov.

Autoritățile ucrainene au transmis că 1 persoană a murit și alte 10 au fost rănite în urma atacului care a lovit și o clădire de 25 de etaje din Kiev.

Ministrul ucrainean de Externe a denunţat aceste bombardamente ruse vizând Kievul drept un „act odios şi barbar”, în timpul unei vizite a secretarului general al ONU Antonio Guterres în capitala ucraineană.

„Prin acest act de barbarie, Rusia îşi demonstrează încă o dată attudinea faţă de Ucraina, Europa şi lume”, denunţă într-un mesaj postat pe Twitter Kuleba.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *