Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ambasada Rusiei la București, despre războiul din Ucraina: Cea mai politicoasă operațiune militară specială

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 21 aprilie 2022

Războiul pornit de Federația Rusă în Ucraina, care a forțat milioane de cetățeni ucraineni să fugă din țară, a ucis mii de civili și lasă în urma lui pagube de sute de miliarde de dolari, a fost numit de Ambasada Rusiei la București „cea mai politicoasă operațiune militară specială”, într-un text publicat joi, 21 aprilie, pe site-ul instituției.

Cu ajutorul celei mai „politicoase” operațiuni militare speciale, Rusia urmărește obiectivul de a pune capăt genocidului de 8 ani al populației din Donbass efectuat de către regimul criminal de la Kiev.

Această muncă grea, care nu întotdeauna se bucură de recunoștință, va fi dusă la capăt, iar după victoria în acest război, adevărata pace va predomina în urma urmelor în țara ucraineană”, este concluzia unui text publicat joi, 21 aprilie, pe site-ul Ambasadei Federației Ruse la București.

După aproximativ 60 de zile de la momentul în care Vladimir Putin anunța că Armata Rusiei va lansa ofensiva militară asupra Ucrainei, forțele ruse au intrat în faza a doua a invaziei, concentrându-se asupra regiunii Donbas, din Estul țării.

În tot acest timp, datele publicate de ONU arată că războiul provocat de Rusia a ucis peste 2.200 de civili și a rănit alți peste 2.800, cu mențiunea că cifrele oferite în acest sens pot fi mult mai mari.

Totodată, peste 5 milioane de cetățeni au fost forțați să fugă din țară, iar alți 7,7 milioane de cetățeni au fost nevoiți să își părăsească localitățile unde locuiau, pentru a căuta zone mai sigure în interiorul țării.

30% din infrastructura Ucrainei a fost distrusă în timpul războiul, iar costul daunelor se ridică la 100 de miliarde de dolari, după cum anunța, la începutul săptămânii, un oficial ucrainean citat de Reuters.

Distrugerile totale cauzate de Armata Federației Ruse în Ucraina, ce includ și mașini avariate sau clădiri rezidențiale lovite de rachete, se ridică la 500 de miliarde de dolari.

Joi, Lituania și Estonia au devenit primele state care au catalogat oficial acțiunile Federației Ruse în Ucraina drept genocid, iar, în prezent, echipe de anchetatori din toată Europa investighează crimele de război ce ar fi fost comise de soldații ruși în timpul invaziei.

De exemplu, doar în regiunea capitalei Kiev au fost descoperite peste 1.000 de trupuri ale unor civili ce ar fi fost uciși în timpul războiului de către forțele ruse, după cum anunța, luni, șeful poliției din Kiev, Andriy Nebytov.

Acesta a adăugat că datele oferite în acest sens includ și 420 de trupuri ale unor civili ce au fost găsite fără suflare în localitatea Bucha.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Foto: Ambasadorul Rusiei la București, Valery Kuzmin / Sursă: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *