Wednesday, November 30, 2022
Jurnalism corect


Federația Rusă susține că a finalizat prima etapă a „operațiunii militare speciale”

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 29 martie 2022

Prima etapă a „operațiunii militare speciale” din Ucraina a fost finalizată, iar Armata Federației Ruse ar urma să se concentreze asupra obiectivului principal de „eliberare” a regiunii Donbass, a declarat, marți, 29 martie, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, citat de Interfax.ru.

În general, principalele sarcini ale primei etape a operațiunii au fost finalizate. Potențialul de luptă al Forțelor Armate Ucrainene a fost redus semnificativ, ceea ce ne permite să ne concentrăm atenția principală și eforturile asupra atingerii obiectivului principal – eliberarea Donbasului”, a declarat Serghei Shoigu, în cadrul unei conferințe de presă.

Ministrul rus al Apărării a menționat că Armata Ucrainei a suferit „pagube semnificative” și că Rusia a câștigat „supremația aeriană”.

Forțele aeriene și sistemul de apărare aeriană au fost practic distruse”, a adăugat oficialul rus.

Acesta susține că Armata Federație Ruse a distrus 123 din cele 152 de aeronave din dotarea forțelor armate ale Ucrainei, 152 din cele 180 de sisteme de apărare aeriană și 77 din cele 149 de elicoptere.

Forțele navale ale țării au încetat să mai existe. Toate formațiunile de trupe terestre și aeriene de asalt au suferit pierderi semnificative”, susține Șoigu.

Main News transmite live cele mai importante evenimente din timpul invaziei Federației Ruse în Ucraina

Sursă foto: photo.unian.info

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW