Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Federația Rusă a sărbătorit 8 ani de la anexarea Crimeei / Vladimir Putin, discurs în fața a sute de mii de persoane

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 18 martie 2022

În timp ce atacurile Federației Ruse în Ucraina produc sute de victime, Vladimir Putin a lăudat vineri, 18 martie, unitatea poporului rus, în discursul său de la ceremonia prin care rușii au sărbătorit a opta aniversare de la anexarea Crimeei, a scris The Guardian.

În timpul discursului, liderul de la Kremlin a justificat acțiunile ofensive ale Federației Ruse repetând că Ucraina comite un „genocid” în regiunea Donbas.

„A fost într-adevăr un genocid. Oprirea acestuia a fost scopul operațiunii speciale”, a spus Putin, conform sursei citate, adăugând că civilii ucraineni au salutat trupele invadatoare ale Moscovei.

Transmisiunea în direct a ceremoniei a fost întreruptă brusc de televiziunea de stat din Federația Rusă, în timp ce Vladimir Putin își susținea discursul. Ulterior, transmisiunea a fost reluată.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a menționat că întreruperea a avut loc din cauza unei „erori tehnice”.

Peste 200.000 de persoane au fost prezente la evenimentul organizat pe stadionul Luzhniki din Moscova, iar media Occidentală susține că mulți dintre aceștia, angajați ai statului, au fost obligați să participe.

În urma protestelor masive din anul 2014, încheiate cu demisia președintelui pro-rus, Viktor Yanukovich, Federația Rusă a profitat de context și a anexat Peninsula Crimeea.

Sursă foto: The Telegraph / Twitter

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW