Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


ONU, despre cazul Aleksei Navalnîi: A fost comisă o crimă foarte gravă pe teritoriul rus / Michelle Bachelet cere Moscovei o anchetă independentă și transparentă

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 8 septembrie 2020 Etichete: , ,

ONU solicită guvernului rus o anchetă amănunțită, independentă, imparțială și transparentă asupra otrăvirii lui Aleksei Navalnîi. Michelle Bachelet, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, susține că este clar că substanța Novichok a fost folosită, iar acest lucru indică faptul că a fost comisă o crimă gravă pe teritoriul rus.

Michelle Bachelet, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, a declarat că Aleksei Navalnîi ar fi avut nevoie de protecție de stat, iar statul rus trebuie să înceapă o anchetă amănunțită, independentă și transparentă în acest caz, conform Agerpres.

Navalnîi era în mod clar cineva care avea nevoie de protecție de stat, chiar dacă era un spin politic în coasta guvernului. Nu este suficient să negi pur și simplu că a fost otrăvit și să negi necesitatea unei anchete amănunțite, independente, imparțiale și transparente asupra acestei tentative de asasinat”, a spus Înaltul Comisar al ONU.

Acesta a mai adăugat că otrăvirea liderului opoziției din Rusia reprezintă o crimă gravă.

A fost comisă o crimă foarte gravă pe teritoriul rus. Se pare că nu există nicio îndoială că această substanță exotică și extrem de mortală – Novichok – a fost folosită și, în mod clar, trebuie să existe o investigație adecvată”, a precizat Michelle Bachelet.

În plus, Înaltul Comisar al ONU susține că responsabilitatea de a investiga o crimă de acest gen le revine autorităților ruse.

În teorie, autorităților ruse le revine responsabilitatea să investigheze o crimă de această gravitate care a avut loc pe propriul teritoriu”, a afirmat Michelle Bachelet, Înaltul Comisar al ONU.

Aleksei Navalnîi a fost internat luna trecută în Omsk, unde a ajuns în comă, la reanimare și a fost conectat la un aparat de respirație artificială. Ulterior, a fost transferat către Berlin cu un avion închiriat de un ONG german. După mai multe teste efectuate, Guvernul german a anunțat că opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip Novichok.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *