Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un pod din pontoane peste Prut, inaugurat cu fanfară. Grindeanu, prezent la eveniment

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 23 mai 2023 Etichete: , ,

Autoritățile din România, alături de cele din Republica Moldova, au inaugurat miercuri, un punct provizoriu de trecere a frontierei – Bumbăta-Leoava, însă până la construirea unui pod nou, traficul se va face pe unul realizat din pontoane.

La eveniment a participat ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, omoloaga sa de peste Prut, Lilia Dabija, dar și ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova, Ana Revenco.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a construit un drum care asigură legătura DN 24A cu Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) și a amenajat platforma necesară activităților de frontieră, în vreme ce Ministerul Apărării a construit podul de pontoane.

„Am deschis astăzi un Punct provizoriu de Trecere a Frontierei cu Republica Moldova, la Bumbăta, județul Vaslui! Acesta va permite inițial trecerea autovehiculelor de maximum 3,5 tone, iar după finalizarea lucrărilor, în data de 30 iunie, vor putea circula pe aici și autovehicule de mare tonaj. CNAIR a construit un drum care asigură legătura DN 24A cu Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) și a amenajat platforma necesară activităților de frontieră, iar MApN a construit un pod de pontoane peste Prut”, a scris Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Atmosfera la eveniment a fost întreținută de Fanfara Poliției de Frontieră a Republicii Moldova pentru că, știm foarte bine, ridicolul nu a ucis pe nimeni.

Punctul Provizoriu de Trecere a costat 13,2 milioane lei, fondurile fiind alocate de la bugetul de stat.

Înainte de cel de-Al Doilea Război Mondial, când Basarabia era parte a României, 27 de poduri legau malurile Prutului. Între timp, au rămas doar nouă și nu toate funcționale, remarcă scriitorul Vitalie Ciobanu într-un articol în Deutsche Welle.

CITEȘTE ȘI: Trei poduri noi peste Prut: O singură firmă, înscrisă la licitație

Comentarii