Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Demisie din AUR. Critici pentru partidul lui George Simion: Se dă o luptă acerbă între foști membrii ALDE, Pro România, pentru preluarea organizațiilor locale

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 13 noiembrie 2023

Deputatul Raluca Maria Borta a anunțat conducerea Camerei Deputaților, luni, 13 septembrie, că a demisionat din Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Borta a preluat mandatul de deputat al circumscripției electorale Brașov în urmă cu nici patru luni, după ce postul a rămas vacant o dată cu decesul parlamentarului neafiliat Francisc Tobă.

„Subsemnata Raluca Maria Borta, deputat ales în circumscripția electorată 8 Brașov, prin prezenta vă aduc la cunoștință demisia mea din Partidul Alianța pentru Unirea Românilor, precum și din calitatea de membru al grupului parlamentar AUR, începând cu data de 10.11.2023”, a anunțat Raluca Maria Borta.

Borta a anunțat că va activa în continuare ca parlamentar neafiliat.

Din 15 august 2023 și până la 8 noiembrie, deputatul de Brașov nu a luat cuvântul în plen, cu excepția momentului în care a depus jurământul de credință.

Deputatul îi acuză pe liderii AUR că au pierdut spiritul partidului și le reproșează că totul în interiorul AUR se organizează în baza relațiilor personale.

„În toate întâlnirile s-a interat același lucru: că e nevoie de oameni noi, oameni care nu au mai făcut politică, dar dornici să se implice în localitățile lor. Toate au fost eforturi susținute ale unor oameni simpli care își doreau o schimbare adevărată.

Un aspect cu care am rezonat, așa cum am menționat anterior, a fost acela că partidul AUR va căuta oameni noi, oameni care să nu fi avut funcții în alte partide politice. În momentul de față se dă o luptă acerbă între foști membrii ALDE, PRO ROMÂNIA și alte formațiuni politice pentru preluarea organizațiilor locale AUR.

Nu se mai vorbește de oameni noi, ci se dau organizații locale celor care aduc cât mai mulți oameni cu ei; nu se mai vorbește de patrioți sau naționaliști ci de oameni care aduc voturi”, a scris Raluca Borta pe Facebook.

Sursa foto: Facebook / Borta V. Raluca-Maria

Comentarii