Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu, după victoria lui Emmanuel Macron: Francezii au ales valorile europene

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 25 aprilie 2022

Marcel Ciolacu, liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, l-a felicitat luni, 25 aprilie, pe Emmanuel Macron, pentru victoria din al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța. Social-democratul a menționat, într-un mesaj pe Twitter, că „francezii au ales valorile europene”.

„Francezii au ales valorile europene. Felicitări, Emmanuel Macron! Vom continua să lucrăm împreună pentru a consolida flancul estic al NATO și parteneriatul nostru strategic!”, a scris Marcel Ciolacu pe contul său de Twitter.

Președintele Klaus Iohannis l-a felicitat, de asemenea, pe Macron pentru victorie, duminică, 24 aprilie, tot într-un mesaj publicat pe Twitter.

„Cele mai calde felicitări, stimate domnule președinte Emmanuel Macron, pentru realegere! Mă bucur să lucrez în continuare cu dumneavoastră pentru Parteneriatul strategic România-Franța, pentru construirea unei Europe puternice și unite și pentru o cooperare consolidată pe flancul estic al NATO”, a fost mesajul transmis de șeful statului duminică seara.

Emmanuel Macron a fost reales președinte al Franței, obținând 58,5% din voturi în turul al doilea al scrutinului prezidențial care s-a desfășurat duminică, 24 aprilie. Marine Le Pen, contracandidata sa de extremă dreaptă, a obținut puțin peste 41% dintre voturi.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *