Monday, July 4, 2022
Jurnalism corect


Federația Rusă vrea să își aducă trupe din estul îndepărtat și mercenari pentru a suplini pierderile din Ucraina – Ministerul Apărării din Marea Britanie

By Teșcan Ana , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 16 martie 2022

Federația Rusă caută să își consolideze prezența militară și să înlocuiască pierderile suferite în Ucraina cu întăriri din întreaga țară, a transmis marți, 15 martie, Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Conform sursei citate, Rusia vrea să își aducă forțe militare din Districtul Militar Estic, flota Pacificului și trupe din Armenia, pentru a susține războiul cu țara vecină.

„Rusia va încerca probabil să folosească aceste forțe pentru a menține teritoriile capturate sub ocupația sa și pentru a-și elibera din puterea de luptă și a continua operațiunile ofensive blocate”, au afirmat reprezentanții Ministerului Apărării din Marea Britanie.

Mai mult, arată sursa citată, Rusia ar încerca să își suplimenteze trupele și din surse neconvenționale, cum ar fi companii militare private și mercenari sirieni, dar și de alte naționalități.

Pierderi grele suferite de Armata Rusă în Ucraina

Conform Ministerului Apărării din Ucraina, de la începerea conflictului până miercuri, 16 martie, aproximativ 13.800 de militari ruși și-au pierdut viața.

De cealaltă parte, conform unei raportări publicate pe 2 martie, Moscova își asumă pierderea a 498 de militari.

Agențiile de intelligence americane estimează între 2.000 și 4.000 numărul soldaților ruși care au fost uciși în primele două săptămâni ale invaziei din Ucraina, conform declarațiilor făcute pe 8 martie de generalul Scott Berrier, directorul Agenției de Informații pentru Apărare, în timpul unei audieri în fața Comisiei de Informații a Camerei Reprezentanților, citat de NBCNews.

Foto: Pixabay

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW