Saturday, July 6, 2024
Jurnalism corect


Eduard Hellvig, staturi pentru PNL: „Trebuie sa schimbe viteza și să mărească ritmul”

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 24 mai 2024

Fostul director al Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, a publicat vineri, cu ocazia aniversării a 149 ani de la fondarea Partidului Național Liberal, un text în care le oferă liberalilor câteva sugestii.

Partidul Național Liberal împlinește vineri 149 ani. Cu acest prilej, liderii PNL s-a adunat la Vila Florica, conacul Brătienilor, unde s-au întrecut în discursuri pompoase.

„Nu este suficient să aștepte mereu soluții din afară sa”

Deși nu a revenit oficial în PNL după plecarea din fruntea SRI, Eduard Hellvig nu poate sta departe de partidul din care a făcut parte timp de mai mulți ani. Într-un text ușor laconic, publicat pe blogul personal, Hellvig le oferă liberalilor mai multe recomandări.

„Tind să cred că viitorul liberalismului românesc poate fi unul puternic și esențial, dacă ține cont de aceste valori. Există o nouă realitate, care trebuie acceptată. România este la finalul tranziției sale și astăzi se pregătește să își construiască un viitor că țară dezvoltată. Liberalismul celebrat în aceste zile este reprezentat de partidul cu cele mai mari șanse de a înțelege cum arată acest viitor – pentru că este format și votat de oamenii care vor dezvoltare, bunăstare și prosperitate. Însă, pentru a rămâne relevant, PNL-ul de azi, și mai ales cel de mâine, trebuie să schimbe viteză, și să mărească ritmul. Nu este suficient să meargă inerțial în siajul unor succese din trecut sau al unor parteneri care reprezintă alte valori. Nu este suficient să se inspire de la partide aparent similare, dar care nu reprezintă cu adevărat nici progresul, nici democrația, nici interesul României. Și nu este suficient să aștepte mereu soluții din afară sa, din diverse forme de relief ale acestei țări atât de frumoase”, a scris Hellvig, pe blogul său.

„Ultimii ani au adus în siajul familiei liberale câteva nume noi de mare calitate”

„Vorbeam de viitor, și vorbeam de schimbare. Personal, sunt optimist. Pentru că ultimii ani au adus în siajul familiei liberale câteva nume noi de mare calitate, ale unor oameni mult mai bine pregătiți decât ce s-a văzut recent – tineri cu bun simt, cu educație, cu spirit democratic și cu dragoste de țară. România post-tranziție va câștigă dacă va promova această nouă generație și dacă va evita erorile trecutului. Acest mesaj, cum am mai spus, nu este despre mine sau viitorul meu. Este despre șansele unei mișcări politice și a unei filosofii politice de a crede în nouă generație și în schimbarea pe care o poate produce”, a conchis Hellvig.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW