Sunday, July 21, 2024
Jurnalism corect


Dîncu, chemat la Guvern: Discuții despre reuniunea NATO și comunicarea publică la nivelul MApN UPDATE


UPDATE Temele abordate de premier și de ministrul Apărării, Vasile Dîncu, în întâlnirea de luni, 17 octombrie, au vizat reuniunea miniștrilor apărării din cadrul NATO de la Bruxelles și calibrarea comunicării publice la nivelul Ministerului Apărării în context guvernamental, a transmis purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Știrea inițială

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a ajuns luni, 17 octombrie, la Palatul Victoria, pentru a discuta cu premierul Nicolae Ciucă despre declarația controversată în care a susținut că singura șansă pentru soluționarea conflictului din Ucraina o reprezintă găsirea unei soluții diplomatice.

În urma declarației, Dîncu a fost criticat de trei superiori pe linie ierarhică, Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu. Detalii aici.

Amenințat cu remanierea din cauza declarației în care s-a pronunțat în favoarea unor negocieri cu Federația Rusă pentru încheierea războiului din Ucraina, ministrul apărării, Vasile Dîncu, a încercat să adauge câteva nuanțe, menționând faptul că Ucraina trebuie în continuare ajutată.

„Mă uit la declarații pe care le-a făcut și președintele Macron și alți reprezentanți ai NATO – despre calea diplomatică, care nu este niciodată o cale care să fie dată deoparte. Este singura posibilitate diplomația de a opri violențele și conflictul. Ceea ce am spus eu a fost că nu trebuie să lăsăm Ucraina singură, că ea are o singură șansă – aceea de a lupta, de a lupta până la capăt, dar că noi trebuie să facem cu toții presiuni diplomatice pentru ca rușii să se retragă și să oprească acțiunea teroristă”, a explicat ministrul, într-o intervenție la TVR Info, pe 13 octombrie.

Fără a face referire directă la declarația lui Vasile Dîncu, pe care însă presa ucraineană a menționat-o în acest context, Volodimir Zelenski a criticat astfel de abordări, subliniind faptul că Ucrainei îi este imposibil să negocieze cu Federația Rusă.

„Astăzi vreau să adresez acest apel al meu celor din lume care sunt supuși manipulărilor rusești cu privire la presupuse negocieri, despre presupunerile că numai negocierile pot pune capăt acestui crud război terorist rusesc. Dorește statul terorist pace? Evident că nu. O dovedește în fiecare zi și în fiecare noapte”, a declarat Volodimir Zelenski. Detalii aici.

Amintim și că grupul USR din Camera Deputaților a depus luni, 10 octombrie, o solicitare la Biroul Permanent pentru ca ministrul apărării, Vasile Dîncu, să fie chemat la „Ora Guvernului”, pentru a da explicații cu privire la această declarație.

Sursa foto: Ministerul Apărării Naționale

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW