Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


DOCUMENT Textul moțiunii de cenzură, depusă de USR PLUS împreună cu AUR

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 3 septembrie 2021

USR PLUS și AUR au strâns semnăturile necesare pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu și urmează să o depună vineri, 3 septembrie. Moțiunea de cenzură este intitulată „Demiterea Guvernului Cîțu, singura șansă a României de a trăi”. 

România este condusă în acest moment de un guvern, care nu mai are legitimitate politică pentru că îi lipsește susținerea unei majorități parlamentare. Cea mai mare lipsă a Guvernului condus de Florin Cîțu este însă lipsa legitimității morale”, se arată în textul moțiunii de cenzură, obținut de Main News.

După cum Main News a scris aici, ședința coaliției de vineri, 3 septembrie, s-a încheiat fără ca liderii PNL, UDMR și USR PLUS să găsească o soluție de mijloc pentru a aplana tensiunile generate de demiterea fostului ministru al Justiției, Stelian Ion.

Florin Cîțu a dovedit în ultimele luni că este incapabil să conducă un guvern de coaliție, că este incapabil să iasă din logica unei gândiri înguste de partid. Acest om și cei care îl susțin par hotărâți să sacrifice interesul general, bunăstarea cetățenilor acestei țări, doar pentru a câștiga competiția internă din cadrul partidului lor”, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW