Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Conducerea Parlamentului nu a putut stabili calendarul moțiunii, din lipsă de cvorum. Când va avea loc a treia încercare și cine lansează acuzații de blat

By Robert Madaianu , in Politic Stirile zilei , at 4 septembrie 2021 Etichete: , , ,

Calendarul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu nu a putut fi stabilit de conducerea Parlamentului nici la cea de-a doua încercare. La fel ca vineri seară, nu a fost cvorum în ședința forului.

Ședința Birourilor Permanente Reunite ale celor două camere a avut loc, pentru a doua oară de la depunerea moțiunii, sâmbătă dimineață, la ora 11.

Nu a fost, însă, cvorum, ceea ce înseamnă că nu a putut fi stabilit calendarul dezbaterii și votării moțiunii de cenzură.

Cine a lipsit

Potrivit unor surse politice, ar fi lipsit de la ședință, printre alții, Gabriela Firea (PSD), Alexandru Rafila (PSD), Robert Cazanciuc (PSD), Alina Gorghiu (PNL, tabăra Cîțu).

USR: USL revină în forță

Ionuț Moșteanu, USR, acuză un blat între PNL și PSD.

„Din nou, nu am avut cvorum la ședința Birourilor Permanente Reunite în care trebuia să stabilim calendarul moțiunii de cenzură. Au lipsit din nou liderii PNL și PSD. Pare că USL revine în forță.
Domnule Ciolacu, nu era vorba că abia așteptați să îl dați jos pe Florin Cîțu din fruntea Guvernului?

P.S. Mai încercăm odată, luni la 12:00”, a scris Moșteanu, pe Facebook.

Moțiunea USR-AUR

USR PLUS și AUR au strâns semnăturile necesare pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu și au depus-o vineri, 3 septembrie.

Moțiunea de cenzură este intitulată „Demiterea Guvernului Cîțu, singura șansă a României de a trăi”.

România este condusă în acest moment de un guvern, care nu mai are legitimitate politică pentru că îi lipsește susținerea unei majorități parlamentare. Cea mai mare lipsă a Guvernului condus de Florin Cîțu este însă lipsa legitimității morale”, se arată în textul moțiunii de cenzură, obținut de Main News.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: DOCUMENT Textul moțiunii de cenzură, depusă de USR PLUS împreună cu AUR

Foto: Inquam Photos/George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW