Friday, January 21, 2022
Jurnalism corect


Ce a discutat Klaus Iohannis cu omologul său egiptean Abdel Fattah El-Sisi

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 27 octombrie 2021

Președintele Klaus Iohannis a efectuat miercuri, 27 octombrie, o vizită de stat în Egipt, cu ocazia căreia a purtat convorbiri cu omologul său Abdel Fattah El-Sisi.

Conform Administrației Prezidențiale, vizita s-a înscris în cadrul dialogului bilateral fructuos din ultimii ani, precum și în contextul aniversării în 2021 a 115 ani de relații diplomatice dintre România și Republica Arabă Egipt.

Președintele Iohannis și-ar dori îmbunătățirea cooperării

Discuțiile dintre cei doi șefi de stat, arată Administrația Prezidențială, au prilejuit un schimb de opinii cu privire la posibilitățile concrete de a aprofunda cooperarea, precum și susținerea și stimularea progreselor în dialogul economic și sectorial dintre România și Egipt.

În contextul în care Egiptul este cel mai important partener comercial al României în Orientul Mijlociu extins, președintele Iohannis și-a exprimat dorința aprofundării cooperării cu Egiptul în domenii strategice precum industria de apărare, transporturi, energie, agricultură, securitate cibernetică, IT&C, educație, turism, sănătate.

Subiectul Procesului de Pace, abordat de cei doi șefi de stat

În cadrul întrevederilor bilaterale s-a discutat și despre stadiul Procesului de Pace în Orientul Mijlociu, președintele Iohannis exprimând speranța unor evoluții pozitive și sprijinul țării noastre, pe baza pozițiilor cunoscute, pentru avansarea acestui proces, cu accent pe necesitatea detensionării situației de securitate din zonă și continuarea cooperării în domeniul combaterii terorismului, precum și teme de actualitate aflate pe agenda regională și internațională, de interes pentru ambele părți.

Mulțumiri pentru vaccinul donat de România

Președintele Egiptului, Abdel Fattah EL-Sisi, a transmis mulțumiri României pentru donația de vaccinuri oferită de România și a subliniat tendința ascendent al dialogului politico-diplomatic româno-egiptean. Totodată, președintele El-Sisi a exprimat apreciere pentru susținerea României în procesul consolidării relațiilor între Uniunea Europeană și Egipt.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW