Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Dan Barna a anunțat demisia miniștrilor USR PLUS din Guvern / Dacian Cioloș: Vrem să continuăm în coaliție

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 3 septembrie 2021

Miniștrii USR PLUS, în frunte cu vicepremierul Dan Barna, își vor depune demisiile din Guvern, la începutul săptămânii următoare, a anunțat co-președintele partidului, la scurt timp după ce formațiunea a depus, împreună cu AUR, moțiunea de cenzură împotriva Executivului condus de Florin Cîțu.

Calea cea mai scurtă prin care sperăm să avem un nou premier și să continuăm coaliția”, a descris Dan Barna demersurile USR PLUS și AUR de a-l da jos pe Florin Cîțu din funcția de prim-ministru.

Dacian Cioloș a explicat că, dacă moțiunea de cenzură va trece de Parlament, USR PLUS se va așeza cu PNL și UDMR la masa negocierilor pentru a desemna un nou premier.

A fost o chestiune de principiu, adoptarea unui subiect atât de important cum e PNDL fără acordul nostru arată un dezinteres total al premierului Cîțu față de coaliție, lucru confirmat de demiterea ministrului Stelian Ion”, a precizat Dacian Cioloș.

Co-președintele USR PLUS arată că a încercat să îi convingă pe liberali să renunțe la susținerea pentru Florin Cîțu, dar s-a lovit de un refuz.

Ei sunt în campanie internă și și noi suntem în campanie internă, dar la ei contează foarte mult ce se întâmplă la Guvern, prefer să nu comentez(…)O coaliție lucrează cu oamenii, e premierul nostru, al coaliției, dar dacă nu inspiră încredere, atunci nu putem”, a adăugat co-președintele USR PLUS.

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT Textul moțiunii de cenzură, depusă de USR PLUS împreună cu AUR

Sursă foto: Inquam photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW