Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Conflict între Primăria Capitalei și Ministerul Transporturilor în legătură cu lucrările la Magistrala 5 de metrou din Drumul Taberei

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 1 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Programată să fie dată în folosință pentru luna septembrie, Magistrala 5 de metrou din Drumul nu va fi finalizată integral în acest an. Ministerul Transporturilor dorește finalizarea lucrărilor la devierea liniei tramvaiului 41, necesară relocării unor conducte de termoficare. Circulația tramvaiului ar trebui suspendată pentru 10 zile, însă Primăria Capitalei și-a dat acordul abia pentru luna octombrie.

„Dată fiind importanța finalizării magistralei de metrou M5, antreprenorii Asocierii au solicitat, în nenumărate rânduri, sprijin Primăriei Municipiului  București, în speță Societății de Transport București (STB) pentru finalizarea lucrărilor Pasajului pietonal de la stația Parc Drumul Taberei. În acest sens Asocierea Astaldi – FCC a cerut întreruperea circulației Liniei 41, pentru 10 zile, la intersecția strada Brașov cu b-dul Drumul Taberei. Deși, în primă fază Primăria București, prin STB, a comunicat antreprenorilor ca și soluție trimestru IV al acestui an, ulterior au revenit asupra termenului pentru ca în final să comunice ca termen tot trimestrul IV. Inconsecvența administrației publice locale îi costă pe bucureșteni. Ședințele de lucru organizate la Primăria București la care au participat toți actorii importanți ai acestei lucrări (Astaldi – FCC, Metrorex, Societatea de Transport București, Direcția Transporturi din PMB, consultantul și subantreprenorii executanți) s-au lovit de lipsa de înțelegere și de reaua-voință a reprezentanților Primăriei Generale”, susține Ministerul Transporturilor.

Primăria Capitalei, de acord cu suspendarea circulației abia în octombrie

Pe de altă parte, Primăria Capitalei, și-a dat acordul ca circulația tramvaiului 41 să fie suspendată abia în luna octombrie, motivând că atunci ar trebui să sosească un nou lot de 30 de autobuze Mercedes Citaro Hybrid din cele 130 comandate.

„Metrorex a solicitat STB să suspende timp de 10 zile circulaţia tramvaiului pe linia 41, pentru a realiza unele lucrări la suprafaţă. Solicitarea poate fi onorată de STB în luna octombrie, atunci când are loc recepţia pentru un nou lot de autobuze hibrid achiziţionate de Primăria Capitalei. Demersul pentru suspendarea liniei de tramvai presupune alocarea a minim 42 de autobuze, ţinând cont că este vorba despre o linie foarte solicitată, cu o capacitate de transport de aproximativ 200.000 de călători zilnic. În contextul pandemiei de coronavirus, întregul parc circulant al STB SA este scos în traseu, astfel încât să ofere posibilitatea călătorilor să respecte distanţarea fizică”, se arată într-un comunicat al PMB.

Devierea conductelor de termoficare din zona Parc Drumul Taberei sunt necesare pentru finalizare acceselor care fac legătura cu stația tramvaiului 41. Chiar dacă acestea nu vor fi finalizate în acest an, punerea în folosință a Magistralei 5 de metrou nu va fi afectată.

CITEȘTE ȘI: Lucian Bode acuză STB că blochează construcția Magistralei 5 din Drumul Taberei / Reacția directorului STB

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *