Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Lucian Bode acuză STB că blochează construcția Magistralei 5 din Drumul Taberei / Reacția directorului STB

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 26 august 2020 Etichete: , , ,

Programată să fie dată în folosință pentru luna septembrie, Magistrala 5 de metrou din Drumul nu va fi finalizată integral în acest an. Lucrări neesențiale la mai multe accese din zona Parc Drumul Taberei sunt condiționate de relocarea unor conducte de termoficare și de devierea tramvaiului 41, a cărui circulație va trebui suspendată.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a acuzat marți Societatea de Transport București (STB) că pune bețe-n roate finalizării acestor lucrări, programând suspendarea circulației tramvaiului abia în octombrie, lună în care începe furnizarea agentului termic iar relocările nu mai pot fi făcute.

„Noi pentru a finaliza lucrările la suprafața în zona liniei 41 de tramvai avem nevoie ca STB să ne acorde o pauză, să suspende circulația tramvaiului. Inițial au spus că sunt de acord, dar în momentul în care Metrorex a trimis un document în scris către STB, răspunsul a fost că în octombrie pot să realizeze această pauză, motivând că nu au suficiente autobuze pentru a înlocui tramvaiul 41 în perioada respectivă. Luna octombrie înseamnă că sistemul de termoficare este deja în funcție, înseamnă că noi nu putem interveni acolo la sistemul de termoficare pentru că suntem obligați să deviem o conductă, iar asta înseamnă că vom interveni și vom finaliza lucrările la suprafață undeva în primăvara anului viitor”, a declarat Lucian Bode la Digi 24.

Director STB: Nu a existat niciun blocaj, dar mi se pare că perioada este aleasă foarte prost

Pe de altă parte, directorul STB, Alexandru Hazem Kansou, a declarat pentru Mainnews.ro că din partea STB nu există niciun blocaj, însă ar trebui organizată o discuție între toate părțile pentru a fi stabilite anumite detalii

„Nu cu noi s-a purtat corespondența în special, ci cu Direcția de Transporturi din Primăria Generală. Nu a existat niciun blocaj, dar mi se pare că perioada este aleasă foarte prost. Noi le-am comunicat lor să alegem o altă perioadă acum în apropiere. Era discuția programată să se întrerupă această circulație a liniei 41 acum doi ani de zile. Din trei în trei luni am avut comunicări cu ei să rezolvăm odată, că noi am insistat. Să vii cu o săptămână înainte să spui că vrei să întrerupi magistrala principală de tramvai… Trebuie să existe niște discuții și cu constructorul și cu ministerul, nu te apuci să spui în presă că cineva blochează. Era vorba de mai bine de două săptămâni, dar vorbim de cartierului Drumul Taberei și platforma Ghencea pentru care linia 41 e vitală. Chiar dacă faci navetă de autobuze, acestea vor sta în trafic”, a precizat Alexandru Hazem Kansou pentru Mainnews.ro.

Întrebat ce perioadă ar prefera pentru suspendarea circulației tramvaiului 41, Alexandru Hazem Kansou nu a dorit să ofere un răspuns exact, dar a precizat că STB trebuie să facă anumite pregătiri pentru a putea prelua călătorii.

Nu e vorba despre asta. Nu ni s-au dat explicații în plus. Am primit o hârtie de la constructor în care ni se solicita să fie suspendat tramvaiul de la data de… Nu cred că este atributul constructorului. Au fost invitați la în cadrul Direcției din primărie, unde să vedem exact argumentelor dânșilor. Noi acolo trebuie să găsim o alternativă. Trebuie să punem niște autobuze navetă. (…) Comunicarea nu se poate face într-o săptămână.

Foto: forum.metrouușor.com

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *