Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


București, sub dominația clanurilor | Cum și-au împărțit grupările de interlopi Capitala: Fiecare ne-am luat cartierul nostru

By Robert Madaianu , in Analize & Investigatii Justitie Stirile zilei , at 7 august 2020 Etichete: , , , ,

Nu aveți voie, vere, să veniți peste zonele noastre” – Cuvintele folosite de membrul unei grupări interlope din Capitală, într-o filmare în care sunt aruncate amenințări cu moartea în toate părțile. Zguduit de răfuiala violentă dintre clanurile Duduianu și Rinu, care s-a încheiat cu moartea interlopului Emi Pian, Bucureștiul a înregistrat încă un episod din lungul serial al dominației clanurilor. Încă din anii ’90, grupările violente au pus stăpânire pe oraș, cartier cu cartier. Trafic de carne vie, de droguri, proxenetism, cămătărie, taxe de protecție – toate acestea au devenit, încet, încet, realitățile lumii interlope din capitala României.

Sectorul 1, între Sadoveanu și Geamănu

Sectorul 1 al Capitalei, una dintre cele mai dezvoltate zone ale României, este disputat de două clanuri mari.

Membrii grupării Savodeanu s-au făcut cunoscuți de ani buni în lumea interlopă a Bucureștiului. Și nu oricum, ci prin scandaluri cu acuzații de proxenetism sau trafic de carne vie.

”Suntem obligați să punem mâna pe cuțit”

Într-o filmare recentă, apărută pe internet, cartierele din nordul Capitalei sunt descrise de parcă ar fi proprietăți personale de către unul dintre membrii clanului.

Fiecare ne-am luat cartierul nostru! Nu aveți voie, vere, să veniți peste zonele noastre: 1 Mai, Grivița, Chibrit, Giulești, Chiajna, Dragomirești…”, se spune în filmarea făcută în parcarea unui magazin.

Clanul Geamănu a pus și el stăpânire pe o parte din Sectorul 1. În 2014, Ilie Alexandru, zis Sandu Geamănu, a încasat 27 de ani de închisoare pentru omor. Interlopul a fost condamnat în dosarul uciderii și jefuirii unui bătrân. Iar un apropiat de-ai lui Sandu Geamănu a fost implicat în celebrul furt al mașinii lui Gigi Becali. Buba, Capone și Domnu sunt alte trei grupări devenite cunoscute în acest sector.

Sectorul 2, de la Caran la Duduianu și Rinu

Dacă despre membrii Clanului Caran se știe că au fost implicați în scandaluri cu droguri și bătăi, ultimele zile au fost marcate de rivalitatea dintre clanurile Duduianu și Rinu.

Încăierarea care a dus la moartea liderului clanului Duduianu, Emi Pian, i-a avut pe post de protagoniști pe rivalii din clanul Rinu.

CITEȘTE ȘI: SURSE – Filmul răfuielii dintre clanurile din București, în urma căreia interlopul Emi Pian a murit

De-a lungul timpului, Duduienii au fost implicați în scandaluri cu trafic de droguri și de persoane dar au devenit cunoscuți și pentru cămătărie.

CITEȘTE ȘI: Percheziții de amploare în București, Ilfov și Teleorman. 13 persoane urmează să fie aduse la audieri / Sunt vizați membrii clanului „Duduianu” – VIDEO 

În Sectorul 3, la ”putere” sunt membrii grupării Chira, cercetați pentru acuzații de cămătărie și proxenetism. Ei își ”împart teritoriul” cu clanul Pietroi, cunoscut pentru bătăi de stradă și tâlhării.

Sportivii

Mult mai cunoscuți, însă, sunt membrii clanului Sportivilor, celebri în sectorul 4. Ei au devenit cunoscuți pentru taxele de protecție și numeroasele bătăi de stradă în care au fost implicați. Unul dintre cei considerați liderii grupării, Marius Alecu, zis Bebino, a ajuns la spital în ianuarie după ce a fost grav rănit în urma unei altercații cu un clan rival.

CITEȘTE ȘI: Percheziții la locuința interlopului Marius Alecu, zis Bebino/ Avocat: E cel mai puțin suspect

În Sectorul 4 activează și Clanul Gruia, care și-a pus în palmares acuzații de droguri, proxenetism, ilegalități cu taxe de protecție și așa mai departe, dar și celebrul clan Spoitoru.

Fane Spoitoru, liderul grupării, a fost considerat unul dintre cei mai periculoși interlopi din România. El a murit în 2016.

Cămătarii din Sectorul 5

Lumea interlopă a Sectorului 5 este dominată de Clanul Cămătaru. Frații Sile și Nuțu Cămătaru au primit pedepse pentru cămătărie, tâlhărie și nu numai. Chiar în februarie anul acesta, Vasile Balint (Sile Cămătaru) a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru proxenetism.

De curând, o investigație Rise Project a adus din nou numele în prim-plan, după ce a scos la suprafață mafia furnizorilor de măști sanitare de protecție. În perioada Paștelui, când România se confrunta cu o criză de echipamente medicale, mai multe personaje controversate ar fi intermediat pe piața neagră milioane de măști chirurgicale luate de la o grupare din China.

CITEȘTE ȘI: Rise Project: În bârlogul traficanților de măști. Cum a ajuns clanul Cămătarilor să facă bani din Covid

Clanul Ștoacă, prezent tot în Sectorul 5, a fost implicat în scandaluri cu trafic de droguri, de persoane și proxenetism. Membrii grupării au intrat în vizorul oamenilor legii încă de la începutul anilor 2000.

Nici vestul orașului nu a fost scutit de clanuri. De la Luptători, cunoscuți pentru violențe și trafic de droguri și arme, până la clanul Vasiloi și gruparea Bubă, toate numără un lung șir de infracțiuni în Sectorul 6. Cei din urmă, de pildă, au fost acuzați că cereau bani în plus pentru mormintele dintr-un cimitir.

CITEȘTE ȘI: Cătălin Predoiu: Încep să cadă clanuri de interlopi

Poliția spune că totul e sub control

Confruntat cu incidentul violent în care a fost ucis interlopul Emi Pian, șeful Poliției Capitalei a ținut să spună că situația este sub control.

Asigurăm cetățenii din București că situația este sub control. Niciun cetățean de bună credință nu trebuie să se simtă în pericol, suntem aici pentru siguranța dumneavoastră și a familiilor dumneavoastră. (…) Pentru cei care nu au respectat legea am un singur mesaj: Suntem aici pentru că nu ne plac lucrurile nerezolvate și vă asigur că vom avea un oraș sigur„, a declarat, marți, șeful Politiei Capitalei, Bogdan Berechet.

CITEȘTE ȘI: Săftoiu, despre legăturile dintre interlopi şi poliţişti. „Polițistă, tânără, infiltrată într-o retea de trafic de persoane, primeşte mesaj: Renunţă acum, dacă nu vrei să ne ocupăm de copilul tău”

Foto: Facebook/Poliția Română

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW