Friday, December 9, 2022
Jurnalism corect


Rise Project: În bârlogul traficanților de măști. Cum a ajuns clanul Cămătarilor să facă bani din Covid

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 3 iulie 2020 Etichete: , , ,

O investigație a jurnaliștilor de la Rise Project a scos la suprafață mafia furnizorilor de măști sanitare de protecție. În perioada Paștelui, când România se confrunta cu o criză de echipamente medicale, mai multe personaje controversate intermediau pe piața neagră milioane de măști chirurgicale luate de la o grupăre din China. 

Aparent măștile aveau certificate de conformitate, însă Rise Project a aflat despre acestea că sunt contrafăcute.

Reporterii de investigații au negociat cu mai mulți intermediari de pe piața neagră achiziția unei cantități enorme de măști contrafăcute, într-o perioadă în care România era puternic afectată de criza sanitară provocată de pandemie.

Negocierile incognito s-au purtat pe aplicații electronice, în benzinării, într-o vilă din Sectorul 2 al Capitalei sau în fața unei florării din zona Pieței Obor.

RISE a identificat măștile de contrabandă în achiziții publice, la instituții precum poliția locală sau Protocolul de Stat.

„Fenomenul contrabandei cu echipamente de protecție a căpătat proporții continentale. Autoritățile europene verifică acum firmele care au certificat și măștile intermediate de interlopi în România. RISE a testat măștile negociate cu ginerele lui Sile Cămătaru în laboratorul special al Armatei. În mod ironic, sunt mai bune decât cele cumpărate de Guvern, prin Unifarm, de la o complice a Clanului Sportivilor”, notează Rise Project.

 

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW