Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Săftoiu, despre legăturile dintre interlopi şi poliţişti. „Polițistă, tânără, infiltrată într-o retea de trafic de persoane, primeşte mesaj: Renunţă acum, dacă nu vrei să ne ocupăm de copilul tău”

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 6 august 2020 Etichete: , ,

Uciderea unui lider al lumii interlope în Capitală a readus în atenţie capacitatea poliţiştilor de a combate crima organizată şi de a destructura clanurile interlope. În acest context, deputatul PNL Adriana Săftoiu a prezentat, pe pagina de Facebook, o situaţie în care o poliţistă sub acoperire a fost trădată de colegi.

„Polițistă, tânără, infiltrată intr-o retea de trafic de persoane. A absolvit facultatea de psihologie şi a lucrat într-un DGASPC (păstrez anonimatul din motive lesne de înțeles). Se decide să dea examen la Academia de poliție, ia examenul, absolvă şi e angajată în sistem, hotârătă să se dedice destructurării traficului de minore. Infiltrată între traficanţi, deconspiră o întreagă rețea la nivelul județului unde lucra. Fix în ziua în care îi oferă pe tavă pe capii rețelei, la câteva ore, acasă fiind, aude alarma mașinii. Se uită pe geam. Pe mașină – o coroană funerară. În cutia poștală, mesaj: Renunță acum, dacă nu vrei să ne ocupăm de copilul tău.

Doar câteva persoane știau că e infitrată. Extrem de puține. La fel de puține știau unde locuiește. Şi totusi, la câteva ore după ce respectivii sunt reținuți, este amenințată. A renunțat și s-a retras. Și-a dat seama că nu de traficanți trebuie să se ferească, ci chiar de unii colegi. Am ascultat și am tăcut. Dar las aici încă o mărturie despre ceea ce nu vrem să vedem”, a scris Adriana Săftoiu pe Facebook.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW