Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


AUR nu va susține varianta Nicolae Ciucă premier și ameninţă că declanşează suspendarea preşedintelui

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 21 octombrie 2021

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) nu va susține un Guvern condus de Nicolae Ciucă, premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis să formeze un nou Guvern. După consultările care au avut loc joi, 21 octombrie, la Palatul Cotroceni, co-președintele AUR George Simion a declarat că AUR nu va susține un astfel de Cabinet.

În cazul în care nici Nicolae Ciucă nu reușește să obțină votul de încredere al parlamentarilor, atunci AUR va declanşa procedura de suspendare din funcţie a şefului statului.

„I-am pus în vedere că, dacă şi această propunere nu întruneşte o majoritate parlamentară, AUR va declanşa suspendarea preşedintelui”, a declarat George Simion după consultările de la Palatul Cotroceni, potrivit Agerpres.

La rândul său, co-preşedintele Claudiu Târziu a apreciat că „nominalizarea lui Nicolae Ciucă înseamnă că ne îndreptăm spre o militarizare a României”.

„Nu-l susținem. Am explicat de ce. Da, vom iniția suspendarea, dacă nu va trece nici acest guvern”, a confirmat Claudiu Târziu pentru Main News.

Context

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, 21 octombrie, după a doua rundă de consultări purtate cu partidele la Palatul Cotroceni că îl desemnează pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier.

CITEȘTE ȘI Cine este Nicolae Ciucă, prim-ministrul desemnat de Klaus Iohannis

Șeful statului a convocat partidele parlamentare la o nouă rundă de consultări joi, 21 octombrie, după ce Guvernul Cioloș nu a reușit să obțină votul de încredere al parlamentarilor.

Guvernul USR propus de Dacian Cioloș a picat miercuri, 20 octombrie, în Parlament, după ce a primit doar 88 de voturi pentru și 184 împotrivă. Pentru a fi învestit, Cabinetul Cioloș avea nevoie de 234 de voturi.

Vezi cum s-a desfășurat ședința în care Guvernul Cioloș a eșuat să obțină votul de încredere al parlamentarilor – Guvernul Cioloș, fără succes în Parlament. Propunerea USR a fost votată de 88 de parlamentari din 234 necesari

Citește mai multe despre consultările de azi de la Palatul Cotroceni:

Marcel Ciolacu, în urma consultărilor de la Cotroceni: Vom avea discuții cu domnul Ciucă dacă va fi desemnat prim-ministru

UDMR are o reținere cu propunerea lui Ciucă în funcția de premier: Nu este o chestiune personală

USR vrea refacerea coaliției. Nicolae Ciucă, agreat ca premier

SURSE Funcția cheie cu care s-ar putea alege Florin Cîțu, după ce i-a cedat locul lui Nicolae Ciucă

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW