Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


USR vrea refacerea coaliției. Nicolae Ciucă, agreat ca premier

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 21 octombrie 2021

USR își dorește refacerea coaliției de guvernare cu PNL și UDMR, este mesajul formațiunii înainte de consultările cu președintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni. Conducerea USR a transmis că ar putea fi de acord, în anumite condiții, cu numirea lui Nicolae Ciucă în funcția de prim-ministru, așa cum își doresc și liberalii.  

Schimbarea de ultimă oră a strategiei PNL pare să fi deblocat negocierile pentru formarea guvernului. Liberalii au anunțat că îl vor propune pe Nicolae Ciucă, un apropiat al președintelui Iohannis, pentru funcția de prim-ministru, variantă care ar putea fi agreată și de PSD pentru a fi susținută din Parlament.

„Formarea cât mai rapidă a unui guvern cu puteri depline. Avem nevoie de un guvern cu puteri depline. Din punctul nostru de vedere, acest lucru se poate face reconstruind coaliția. Asta presupune să avem o propunere de premier alta decât Florin Cîțu. Noi mergem cu măsuri concrete. Mesajul USR va fi că este nevoie de o propunere de premier care să poată reforma coaliția. Asta presupune onestitate și claritate din partea celorlalți parteneri. Nu putem să susținem un guvern minoritar. Este nevoie de un guvern cu puteri depline. Noi votăm un guvern din care să facem parte. Dacă PNL vine cu alt premier altul decât Florin Cîțu, suntem gata să negociem o majoritate de care România are nevoie”, a declarat președintele USR Dacian Cioloș, înainte de consultările de la Palatul Cotroceni.

Riscând să rămână în afara guvernării, liderii USR s-au reunit de urgență și au stabilit că l-ar putea susține, totuși, pe generalul Ciucă în fruntea executivului. Practic condiția USR ca Florin Cîțu să renunțe la funcția de prim-ministru a fost îndeplinită, însă dacă nu aducem aminte, la negocierile din urmă cu un an USR l-a respins categoric pe Nicolae Ciucă.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW