Friday, April 12, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu, în urma consultărilor de la Cotroceni: Vom avea discuții cu domnul Ciucă dacă va fi desemnat prim-ministru

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 21 octombrie 2021

Cu toate că nu a luat o decizie oficială în acest sens Partidul Social Democrat se arată dispus să susțină din Parlament un guvern minoritar PNL – UDMR. Într-o declarație făcută joi, 21 octombrie, la scurt timp după consultările de la Palatul Cotroceni, liderul PSD, Marcel Ciolacu a menționat că va participa la eventuale negocieri cu Nicolae Ciucă, dacă acesta va fi desemnat de Klaus Iohannis pentru funcția de prim-ministru. 

Scenariul unui guvern minoritar PNL – UDMR, susținut de PSD din Parlament, începe să se contureze, după ce liberalii au renunțat să-l mai propună pe Florin Cîțu în fruntea executivului.

„E cazul ca oamenii oamenii politici să facă un pas înapoi și să lăsăm specialiștii să spunem ce e bine să facem în România. Decizia de nominalizare a unui prim-ministru rămâne președintelui. Din decizia PNL de a face o altă desemnare alta decât domnul Cîțu am înțeles că se conturează un alt guvern de dreapta. Vom vedea pe cine desemnează președintele României și ce majorități se vor contura. Nu a existat niciun dialog între PNL și PSD pentru formarea unei majorități. PSD nu poate face parte dintr-un guvern de largă majoritate fără să dea premierul. Ca să avem un dialog cu PNL trebui ca PNL să își schimbe decizia. Dacă domnul Ciucă va fi prim-ministru desemnat vom avea discuții cu domnul Ciucă”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă desfășurată la sediul PSD.

PNL l-a propus la consultările cu Klaus Iohannis pe Nicolae Ciucă, general în rezervă al Armatei Române și un apropiat al șefului statului, pentru ocuparea funcției de prim-ministru.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW